H ατζέντα της ημέρας

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011 11:03
UPD:11:05
A- A A+

- Συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών, προκειμένου να εξετάσει το θέμα των εγγυήσεων που ζητεί το Ελσίνκι από την Αθήνα, καθώς και την πρόοδο του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο επικεφαλής του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων Γιώργος Ζανιάς.

- Συνάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου Ανγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ στο Βερολίνο, με αντικείμενο συνομηλιών την κρίση χρέους. Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ελσίνκι όπου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Jyrki Katainen.

- Σε ισχύ και πάλι ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας με το πρόστιμο για τους παραβάτες να ανέρχεται στα 200 ευρώ. Οι ημέρες και ώρες ισχύος του δακτυλίου είναι Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 07.00 έως τις 20.00 και Παρασκευή από τις 07.00 έως τις 15.00. Ο δακτύλιος δεν ισχύει Σάββατο, Κυριακή, επίσημες αργίες, καθώς και ημέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

- 15.00 Διαδοχικές συναντήσεις υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη με τους πρέσβεις της Κροατίας Vesna Cvjetkovic και της Σερβίας Dragan Zupanjevac (στις 15:30).

- Κατάθεση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον νομικό κ. Πόλυ Πολυβίου για την φονική έκρηξη, στις 11/7, στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

- Η 11η σύνοδος της Βουλής των Εφήβων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τη συνεδρίαση της ολομέλειας του σώματος, την οποία έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων και υπουργοί.

- Συνεδρίαση των εργαζομένων στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ , προκειμένου να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

- Έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. των 28.749 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca - Cola Τρία Έψιλον, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 43.123,50 ευρώ.

- Σε ισχύ και μέχρι την Κυριακή 11/9 οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ. Συγκεκριμένα, στο διάστημα αυτό θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, στα παρακάτω τμήματα των οδών: Εθνικής Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Συντριβανίου και Εγνατία, από Πλατεία Συντριβανίου μέχρι Γ΄Σεπτεμβρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα δυτικά της πόλης.

- 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο τηλεοπτικό ALTER από τις 6.00 το πρωί έως την ίδια ώρα το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

- Αφιξη του εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή του τραπεζικού deal Αlpha – Eurobank. Ο εμίρης έφθασε τα ξημερώματα στην Κέρκυρα μαζί με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζάσεμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θανί, και τη συνοδεία τους.

- Μεταβολή στο σταθμό «Μοναστηράκι» του ΗΣΑΠ καθώς οι διερχόμενοι συρμοί προς Πειραιά δεν θα πραγματοποιούν στάση ενώ θα επαναλειτουργήσει η αποβάθρα του ίδιου σταθμού με κατεύθυνση προς Κηφισιά.

- Έναρξη του διαγωνισμού του Πυροσβεστικού Σώματος για την κάλυψη 4.000 θέσεων πυροσβεστών πενταετούς θητείας, με δυνατότητα ανανέωσης, σε 21 πόλεις.

- Εξάωρες στάσεις εργασίας έως τις 9/9, από το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού με την καταβολή των δεδουλευμένων τους κ.α.

- 16.00 Οκτάωρη στάση εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό 902, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Τ.Ι.Τ.Α, αντιδρώντας στις απολύσεις που έγιναν στο σταθμό και ζητώντας την ανάκλησή τους.

- 18.00 Αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος με την Κροατία, προκειμένου να περάσει στην δεύτερη φάση στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Eurobasket στη Λιθουανία.

- 21.00 Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στο θέατρο Αττικού Aλσους, ώρα 21.00

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή