Από 27 έως και 29/9 στην Κάρπαθο οι 16οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2002 13:14
A- A A+

Στην Κάρπαθο της Δωδεκανήσου, θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2002, οι φετινοί 16οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο κορυφαίος αθλητικός θεσμός στο Αρχιπέλαγος, που οργανώνει, όπως κάθε χρόνο το υπουργείο Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον ΣΕΓΑΣ, φέτος θα έχει και τη συμμετοχή του δήμου Καρπάθου.

Στην φετινή διοργάνωση, θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 600 αθλητές και αθλήτριες από 40 σωματεία στίβου που δραστηριοποιούνται σε 18 νησιά του Αρχιπελάγους. Παράλληλα θα συμμετάσχουν και 50 αθλητές και αθλήτριες σε ειδικά αγωνίσματα ατόμων με ειδικές ανάγκες από 13 ειδικά σχολεία - σωματεία από τα διάφορα νησιά του Αιγαίου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο νεοκατασκευασμένο σύγχρονο στάδιο ολυμπιακών προδιαγραφών της Καρπάθου, στάδιο με χλωροτάπητα, ελαστικό τάπητα και ηλεκτροφωτισμό, βοηθητικούς χώρους, κερκίδα, αποδυτήρια και λοιπούς χώρους.

Το νέο στάδιο το οποίο και κατασκευάσθηκε με αφορμή τη διοργάνωση στο νησί των αγώνων, θα εγκαινιαστεί με την ευκαιρία της έναρξης των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα. Την έναρξη των αγώνων που θα κηρύξει ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης, έχουν κληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους Ελληνες Ολυμπιονίκες και παράγοντες της πολιτικής ζωής.

Σημειώνεται, ότι από φέτος, έχει προστεθεί στους αγώνες και το τελετουργικό-πολιτιστικό μέρος που έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις