Αίγυπτος: Τρίτη ημέρα της δίκης Μουμπάρακ

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011 12:25
UPD:13:16
EPA/AL ARABIYA

A- A A+

Στην αστυνομική ακαδημία του Καΐρου διεξάγεται η τρίτη ημέρα της δίκης του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα μεταξύ οπαδών και πολέμιών του.

Ο δικαστής έχει απαγορεύσει την παρουσία τηλεοπτικών καμερών στη σημερινή ακροαματική διαδικασία. Οι προηγούμενες ακροάσεις της 3ης και 15ης Αυγούστου μεταδίδονταν από την τηλεόραση, που έδειξε εικόνες του πρώην προέδρου σε κρεβάτι εντός ειδικού κλουβιού που έχει κατασκευαστεί στην αίθουσα του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους.

Έξω από το κτήριο της αστυνομικής ακαδημίας, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας επιχειρούσαν να χωρίσουν τα πλήθη οπαδών και πολέμιων του Μουμπάρακ, ο οποίος μεταφέρθηκε στην ακαδημία με ελικόπτερο.

Ο 83χρονος πρώην ηγέτης κατηγορείται ότι διέταξε τη δολοφονία διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των αναταραχών που οδήγησαν στην παραίτησή του. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Κατά τη σημερινή ακρόαση αναμένονταν οι καταθέσεις τεσσάρων αστυνομικών αξιωματούχων σχετικά με την αντιμετώπιση των αναταραχών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή