Ο «μάρτυρας της λήθης» Μανουέλ Βιθέντ στην Αθήνα

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011 12:48
UPD:06/09/2011 10:34
A- A A+

Ο βετεράνος της ισπανικής δημοσιογραφίας, Μανουέλ Βιθέντ, ο οποίος συμμετείχε στο εγχείρημα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με τον τίτλο «Μάρτυρες της Λήθης», επισκέπτεται την Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου, για να μιλήσει για την εμπειρία του στην Κολομβία, στο Ινστιτούτο Θερβάντες.

Η κυριακάτικη στήλη στην τελευταία σελίδα της El Pais είναι θρύλος χάρη στον Μανουέλ Βιθέντ. Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης έκανε κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, έχει εκδώσει μυθιστορήματα, θεατρικά, βιογραφίες, ταξιδιωτικά και μια σειρά απομνημονευμάτων που ξεκίνησε με το «Αντί παράδεισος», συνεχίστηκε με το «Τραμ για τη Μαλβαρόσα» και ολοκληρώθηκε με το «Ο κήπος της Βίλας Βαλέρια». Από τα μυθιστορήματά του ξεχωρίζουν τα «Μην ακουμπάς τα βρομόχερά σου πάνω στον Μότσαρτ», «Η μπαλάντα του Κάιν», «Ο ήχος των κυμάτων», «Η φιλενάδα του Ματίς» και «Το λιοντάρι με τα πράσινα μάτια».

Το δημοσιογραφικό του έργο έχει συγκεντρωθεί σε διάφορους τόμους, μεταξύ των οποίων «Ηλιοτυπίες» και «Αστικά χρονικά».

Με τον Μανουέλ Βιθέντ θα συζητήσει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα ισπανικά και στα ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Πληροφορίες

Αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23

20 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης 19:30

Είσοδος ελεύθερη

Προτεινόμενα για εσάς