Αλ. Τσίπρας: Σχολείο χωρίς δασκάλους και βιβλία δεν μπορεί να υπάρξει

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011 15:28
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

A- A A+

Δριμεία επίθεση στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξαπέλυσε μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στον Πρωθυπουργό να εξαιρέσει την εκπαίδευση από τη «μνημονιακή λαίλαπα».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει οδηγήσει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω, καθώς όπως είπε, έχουμε χρόνια να δούμε το φαινόμενο να ξεκινάει η σχολική χρονιά και οι μαθητές να σπεύδουν σε φωτοτυπίες και σε παλιότερα βιβλία.

Α. Τσίπρας: Nα μείνει έξω από τη μνημονιακή λαίλαπα η Παιδεία

Α. Τσίπρας: Nα μείνει έξω από τη μνημονιακή λαίλαπα η Παιδεία

«Σχολείο δίχως χρηματοδότηση και στήριξη δεν μπορεί να είναι δημόσιο σχολείο. Σχολείο δίχως καθηγητές, δασκάλους και χωρίς βιβλία δεν μπορεί να είναι καν σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλόγισε παράλληλα ευθύνες στην υπουργό Παιδείας, κατηγορώντας τη ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα «κατάφερε να απαξιώσει το δημόσιο σχολείο, να τα βάλει με τους καθηγητές και τους δασκάλους, να τα βάλει με σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα».

«Κάνουμε έκκληση, προς τον πρωθυπουργό, να αναλάβει τις ευθύνες του και να βγάλει έξω από τη μνημονιακή λαίλαπα της πολιτικής του τον πιο ευάλωτο τομέα, τον πιο ευαίσθητο τομέα, τον τομέα της παιδείας και να μην προχωρήσει σ’ αυτές τις καταστροφικές επιλογές», πρόσθεσε.

Ανέφερε τέλος ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους εκπροσώπους των δασκάλων είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει μαζί τους σκέψεις για το πώς θα οργανωθούν, όπως είπε, «μαζικοί, ενωτικοί, πανεκπαιδευτικοί αγώνες για την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή