ΝΔ: Ανεύθυνα επικοινωνιακά παιχνίδια τα περί επιστροφής στη δραχμή

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011 17:07
UPD:19:07
A- A A+

Σφοδρή επίθεση στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή σημερινές ραδιοφωνικές της δηλώσεις, σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή.

«Για φανταστείτε το χειρότερο σενάριο που μπορεί να γίνει σε αυτή τη χώρα: να επιστρέψουμε στη δραχμή και ο επόμενος Πρωθυπουργός να είναι Πρωθυπουργός της δραχμής… Το λέω βεβαίως σαν μια ακραία προσέγγιση σε μία χώρα που ελπίζω ότι ποτέ δεν θα φτάσει εκεί γιατί θα είναι καταστροφή», ανέφερε το πρωί σε συνέντευξή της στο ρ/σ Βήμα Fm η κ. Διαμαντοπούλου.

Σφοδρή επίθεση στην υπουργό Παιδείας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, με αφορμή σημερινές της δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή.

«Μόνο και μόνο που λέει τη λέξη δραχμή, η κα Διαμαντοπούλου τρομοκρατεί τους πολίτες και προκαλεί τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία», τόνισε ο κ. Μιχελάκης και διερωτήθηκε: «Δεν είδε ότι τα spread έφτασαν σήμερα στις 1.730 μονάδες; Ούτε άκουσε τις δηλώσεις του κ. Ρομπάι, ο οποίος απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ;».

Υποστήριξε ακόμη ότι η υπουργός Παιδείας «αναγνωρίζοντας ευθέως την προοπτική αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές -όποτε κι αν γίνουν- προσπαθεί να ξορκίσει τις κάλπες, καταφεύγοντας στην έσχατη κινδυνολογία».

«Συνεχίζοντας τα εκβιαστικά διλήμματα, για χρεοκοπία και στάση πληρωμών, που εγκαινίασαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Πάγκαλος και η κα Δαμανάκη, η κα Διαμαντοπούλου επανέρχεται σήμερα στα καταστροφικά σενάρια επιστροφής στη δραχμή», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια μιας κυβέρνησης που βάζει πάνω απ’ όλα το κομματικό της συμφέρον», κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΣΥΝ: Τρομοκρατούν την κοινωνία με εκβιαστικά διλήμματα

Για εκβιαστικά διλήμματα κατηγόρησε από την πλευρά του την κυβέρνηση και ο ΣΥΝ, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας.

«Η κυβέρνηση, με τις μνημονιακές πολιτικές όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οδηγεί τη χώρα σε χάος. Και σα να μην έφτανε αυτό, «βγάζει μπροστά» για πολλοστή φορά κινδυνολογούντα κυβερνητικά στελέχη πρώτης γραμμής, όπως η κ. Διαμαντοπούλου, για να τρομοκρατήσουν και να θέσουν εκβιαστικά διλήμματα στην κοινωνία», επισημαίνει ο Συνασπισμός.

Κατηγορεί παράλληλα την κυβέρνηση ότι από κοινού με τις ηγεσίες της ΕΕ, πήρε μια απόφαση στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου η οποία «βαθαίνει την ύφεση, αυξάνει την ανεργία και 'σπρώχνει' ακόμα περισσότερο την κοινωνία στη φτώχεια και την ανασφάλεια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή