Αλ. Τσίπρας: Χειρότερη από την κρίση η συνταγή καταπολέμησής της

Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011 17:10
UPD:17:11

Ριζικές αλλαγές και ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ρ/σ Real fm, χαρακτηρίζοντας «χειρότερη από την ίδια την κρίση, τη συνταγή» που ακολουθείται για την καταπολέμησή της.

A- A A+

Ριζικές αλλαγές και ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ρ/σ Real fm, χαρακτηρίζοντας «χειρότερη από την ίδια την κρίση, τη συνταγή που ακολουθείται για την καταπολέμησή της».

Για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «επαληθεύονται οι εκτιμήσεις πως μία χώρα που είναι χρεοκοπημένη δεν σώζεται με προγράμματα που οδηγούν στην ύφεση, όπως δεν σώζεται και με νέα βαριά δάνεια».

Εκτίμησε, επίσης, ότι την τελευταία στιγμή θα γίνουν βήματα, «ώστε να οδηγηθούμε σε ελεγχόμενη και όχι σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αδιέξοδο αλλά πολύ πιθανό το σενάριο της συναίνεσης, χωρίς εκλογές για την εφαρμογή της ίδιας μνημονιακής πολιτικής. Παράλληλα, πρότεινε τη δημιουργία ενός μεγάλου ανατρεπτικού συνασπισμού εξουσίας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «μάς οδηγεί από ήττα σε ήττα».

Ο κ. Τσίπρας απέδωσε βαθύτατες ευθύνες για την πορεία της οικονομίας στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με ριζική διαγραφή του 50%, θέσπιση ευρωομολόγου και αναδιανομή του πλούτου στην Ελλάδα, όπου, όπως είπε, «είναι διάχυτη η κοινωνική αδικία».

«Ρουσφέτια της πλάκας και της ξεφτίλας», χαρακτήρισε, τέλος, τις «55.000 προσλήψεις μέσω ΜΚΟ, που στήνουν γραφεία πολιτικών», που, όπως επισημαίνει «ετοιμάζονται, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ορκίζεται στην αξιοκρατία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή