Κυβέρνηση συνεργασίας «βλέπει» η Ντ. Μπακογιάννη

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 14:14
UPD:14:55
A- A A+

Αναπόφευκτες θεωρεί τις εκλογές η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ εκτιμά ότι μετά τις κάλπες θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας.

«Εγώ πιστεύω ότι δεν θα αποφύγουμε τις εκλογές με το κόστος το οποίο θα υπάρχει», ανέφερε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον σταθμό Αθήνα 9,84. Απέρριψε ακόμη τα σενάρια διάλυσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, επισημαίνοντας πως «είμαστε θύματα διαφόρων κακοπροαίρετων προσπαθειών, να μας βγάλουν από τη μέση, γιατί γνωρίζουν ότι έχουμε δύναμη και ανταπόκριση στον κόσμο».

Αναπόφευκτες θεωρεί τις εκλογές η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι στην επόμενη Βουλή και θα αποδειχθεί η έκπληξη των εκλογών. Κληθείσα να σχολιάσει τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι σε όλη την Ευρώπη οι εταιρείες μετρήσεων δεν μπορούν να βρουν τα καινούργια κόμματα.

Αναφερόμενη στις οικονομικές εξελίξεις παρατήρησε ότι υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην ουσία κάνει διαπραγμάτευση, παρ' όλο που ο ίδιος επισήμως το αρνείται. «Διαπραγματεύεται, δηλαδή, ή προσπαθεί να διαπραγματευτεί», τόνισε ενώ καταλόγισε καθυστερήσεις στην κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έστρεψε τα βέλη της και στη ΝΔ, την οποία και κατηγόρησε για αλαζονεία, καθώς υποστηρίζει «ότι μόνη της θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και ζητά καθαρές λύσεις».

Την Τετάρτη η Ντόρα Μπακογιάννη αναχωρεί για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν και τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου, Γκι Φερχόφσταντ.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα μιλήσει επίσης σε ημερίδα για την ελληνική οικονομία με τίτλο «Reset Greece. Rebuilding a competitive economy», την οποία διοργανώνει η Ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή