Αθώοι Κεντέρης και Θάνου

Για την υπόθεση του τροχαίου
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 14:28
UPD:14:35

Αθώοι κρίθηκαν ομοφώνως από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών οι ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου (στη φωτογραφία), ο προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, καθώς και οι συγκατηγορούμενοί τους γιατροί και αυτόπτες μάρτυρες για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των δυο αθλητών λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

A- A A+

Αθώοι κρίθηκαν ομοφώνως από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών οι ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, ο προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, καθώς και οι συγκατηγορούμενοί τους γιατροί και αυτόπτες μάρτυρες για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των δυο αθλητών λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Ο Χρήστος Τζέκος, πάντως, κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία που αφορά κατοχή παράνομων ουσιών, αναγνωρίζοντάς του, ωστόσο, το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο Χρήστος Τζέκος.

Πρωτοδίκως το δικαστήριο είχε κηρύξει ένοχους όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση. Στο Εφετείο, όμως, ο εισαγγελέας έδρας υπέβαλλε απαλλακτική πρόταση, θεωρώντας ότι οι ενδείξεις για το επίμαχο τροχαίο πως δεν συνέβη, δεν ενισχύθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

Την απόφαση του δικαστηρίου χαιρέτισε με δηλώσεις του μετά τη λήξη της διαδικασίας ο συνήγορος του Κώστα Κεντέρη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις