Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού το Νέο Δελχί

Την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης σνέλαβε η οργάνωση Harkat ul Jihad al Islami
Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 09:35
UPD:13:13

A- A A+

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού κηρύχθηκε το Νέο Δελχί μετά την ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από την έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους. Στους 47 οι τραυματίες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ρ.Κ. Σινγκ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-IBN ότι τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί σε χαρτοφύλακα στην είσοδο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου καθημερινά κυκλοφορούν εκατοντάδες άνθρωποι.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με e-mail που απέστειλε σε ινδικά μέσα ενημέρωσης η οργάνωση Harkat ul Jihad al Islami.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τον τόπο της επίθεσης, που βρίσκεται κοντά στο κτήριο του Κοινοβουλίου και το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Π. Τσινταμπαράμ στο κοινοβούλιο, η κυβέρνηση καταδικάζει «αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια». Όπως είπε, το Δελχί είναι «στόχος τρομοκρατικών ομάδων».

Τον Ιούλιο, 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τρεις εκρήξεις στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, Μουμπάι, η οποία επίσης κηρύχθηκε σήμερα σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή