Γ. Καρατζαφέρης: Αφετηρία ειρήνης η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2011 16:06
A- A A+

Συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Σαμίρ Αμπού Γκαζελέχ, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διαβεβαίωσε τον Παλαιστίνιο πρέσβη για τα φιλικά αισθήματα του Ελληνικού λαού απέναντι στους Παλαιστινίους, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, θα αποτελέσει αφετηρία ειρήνευσης της περιοχής.

«Έχουν περάσει 64 χρόνια και νομίζω πως είναι καιρός η παγκόσμια κοινότητα να διορθώσει ένα λάθος», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, διαφορετικά, όπως είπε, θα έχουμε συνεχείς τριβές «και δεν γνωρίζουμε πότε θα φύγει η σπίθα που θα φέρει κάτι χειρότερο από τις προηγούμενες φορές».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμίρ Αμπού Γκαζελέχ δήλωσε πως ενημέρωσε τον κ. Καρατζαφέρη για το Παλαιστινιακό και γενικότερα για τα όσα συμβαίνουν στον αραβικό κόσμο, καθώς και για την προσφυγή στα Ηνωμένα Έθνη για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα «θα παραμείνει στενή φίλη του παλαιστινιακού λαού», αφού, όπως είπε, ο ελληνικός λαός, ιστορικά, ήταν πάντα υπέρ κάθε δίκαιας υπόθεσης, των δικαιωμάτων όλων των λαών στην ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή