Ομπάμα: Σε τροχιά ήττας η Αλ Κάιντα

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 22:22
A- A A+

Σε πορεία ήττας εκτιμά ότι είναι η Αλ Κάιντα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Έχουμε διαλύσει τις συνομωσίες της αλ Κάιντα, έχουμε εξουδετερώσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν και ένα μεγάλο μέρος της οργάνωσής του και έχουμε τοποθετήσει την αλ Κάιντα στην πορεία της ήττας», επισημαίνει ο Ομπάμα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζει, «οι πληθυσμοί σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και στην βόρεια Αφρική δείχνουν ότι ο πιο σίγουρος δρόμος προς την δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια είναι η ηθική δύναμη της μη βίας, και όχι της τρομοκρατίας και της τυφλής βίας».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, είναι πλεόν σαφές ότι οι «βίαιοι εξτρεμιστές έχουν μείνει πίσω και ότι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που θέλουν να χτίσουν και όχι να καταστρέψουν».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ σε πόλεμο κατά του Ισλάμ». Όπως υποστηρίζει, αυτοί που βρίσκονται πίσω από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίους ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ρήγμα μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου, αλλά «έχουν αποτύχει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή