Μαυροειδής: Όλοι δίνουμε το 110%

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2011 23:39
UPD:23:45
A- A A+

Η είσοδος του Δημήτρη Μαυροειδή στο τρίτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού με τη Σλοβενία ήταν ένα από τα κλειδιά για τη νίκη της Εθνικής, όμως ο Έλληνας σέντερ με μετριοφροσύνη υποστήριξε πως όλοι οι διεθνείς δίνουν το 110% των δυνατοτήτων τους για την ομάδα.

«Με έβαλε ο κόουτς να δώσω ενέργεια, καθώς είχαμε κολλήσει στη ζώνη, εγώ ήμουν φρέσκος και έδωσα το 110% των δυνάμεών μου. Βοήθησα όσο και όπως μπορούσα και είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε. Όποιο παιδί και να μπει και όσο μπει στο παρκέ, δίνει το 110%. Αυτό που θέλουμε είναι να βελτιώσουμε τα κενά διαστήματα που έχουμε στο παιχνίδι μας και να παίξουμε ακόμη καλύτερο μπάσκετ», τόνισε ο σέντερ της Μπιλμπάο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η ομάδα είναι νέα, έχει άλλη φιλοσοφία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μια και έχει άλλον προπονητή και άλλους παίκτες. Αν εξαιρέσουμε τα Σκόπια, θεωρώ πως έχουμε κάνει καλό τουρνουά. Έχουμε έρθει εδώ στο Βίλνιους για να διορθώσουμε το λάθος του πρώτου γύρου που κάναμε κόντρα στα Σκόπια. Ο στόχος μας δεν αλλάζει. Είναι το προ-ολυμπιακό τουρνουά και συνεχίζουμε. Τα παιδιά που έχουν παίξει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μάς έχουν πει πως πρόκειται για εξαιρετικό συναίσθημα και θέλουμε να το ζήσουμε και αυτό».

Ιδιαίτερα προσγειωμένος έμφανίστηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο παιχνίδι Νίκος Ζήσης.

«Πιστεύω πως ήταν μια σημαντική νίκη για εμάς. Κάναμε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο είχαμε νεκρά διαστήματα τα οποία και θα πρέπει να διορθώσουμε στη συνέχεια. Στο τέλος βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ και πήραμε τη νίκη. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική νίκη, αλλά δεν μας δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση γι' αυτό και θα πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδ». σημείωσε.

Πολύ μεγάλη χαρακτήρισε τη νίκη ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος υπογράμμισε ότι στη Λιθουανία χτίζεται η Εθνική του μέλλοντος.

«Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας και στους συνεργάτες μου που έκαναν εξαιρετικό σκάουτινγκ. Παίξαμε καλή άμυνα κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό, γιατί στα σημεία που δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε είχαμε καλή λειτουργία στο άλλο μισό του γηπέδου. Στο τέλος πετύχαμε κάποια κρίσιμα καλάθια και πήραμε τη νίκη. Πλέον κοιτάζουμε το επόμενο ματς απέναντι στη Ρωσία, που είναι μια δυνατή και πολύ ψηλή ομάδα.

Έχουμε μια νεανική ομάδα με πολλούς καινούριους παίκτες. Για να έχεις καλή επιθετική λειτουργία χρειάζεσαι χρόνο και χημεία. Εμείς έχουμε λίγους παίκτες από το παρελθόν. Όμως έχουμε καλή "χημεία" και παίζουμε καλή άμυνα και αντιδράσαμε πολύ σωστά στο τέλος του αγώνα. Είναι σημαντικό για μας που βρισκόμαστε ακόμη εδώ και θέλουμε σίγουρα άλλη μία νίκη για να προχωρήσουμε. Η Ελλάδα είναι μια νεανική ομάδα, που χτίζεται για το μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις