ΗΠΑ : Και άλλη εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2002 08:03
A- A A+

Ενας άνδρας, που σκότωσε μια συμφοιτήτρια του σε Πανεπιστήμιο του Τέξας, ενώ προσπαθούσε να διαρρήξει το σπίτι της, το 1994, εκτελέστηκε την Τετάρτη με θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμμα.

Ο Ρον Σάμπεργκερ, 30 ετών, ήταν ο δεύτερος κρατούμενος, που εκτελείται μέσα σε δύο ημέρες και ο 26ος από την αρχή του έτους στην πολιτεία αυτή. Είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία της Λόρι Μπέϊκερ, 20 ετών, στις 30 Σεπτεμβρίου 1994. Ο Σάμπεργκερ είχε μπει στο σπίτι της, στο Κόλετζ Στέϊσον, για να κλέψει χρήματα. Εκείνη, που αρκετούς μήνες πριν είχε πάει σε ένα χορό μαζί του, ξύπνησε και τον είδε στην κρεβατοκάμαρα της, οπότε ο 30χρονος την πυροβόλησε στο κεφάλι. Κατόπιν προσπάθησε με ένα μαχαίρι να βγάλει τη σφαίρα και επειδή δεν το κατάφερε περιέλουσε το πτώμα με βενζίνη και του έβαλε φωτιά. Λίγο μετά το φόνο ο Σάμπεργκερ παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Κόλετζ Στέϊσον.

Πριν από την εκτέλεση του ο Σάμπεργκερ απήγγειλε αποσπάσματα από τη Βίβλο και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια της Μπέϊκερ και από τους γονείς του, που ήταν παρόντες στην εκτέλεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή