Γ. Παπανδρέου: Επιμένουμε στο δρόμο της αλλαγής

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 20:19
UPD:20:26
WWW.PRIMEMINISTER.GR

A- A A+

Την επιμονή της κυβέρνησης στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών, ένα δρόμο που όπως είπε, «δημιουργεί σταθερότητα και ανοίγει προοπτικές», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα τα καταφέρει, αφού, όπως είπε, «έχει τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές». Αναγνώρισε παράλληλα ότι η χώρα διέρχεται «μια βαθιά ύφεση, με μεγάλα κοινωνικά προβλήματα», όπως αυτό της ανεργίας.

«Είναι, ακριβώς, αυτό το μεταβατικό στάδιο που περνάμε, ένα δύσκολο στάδιο, μετά από μια οικονομία, μια ανάπτυξη που βασίστηκε σε πήλινα πόδια, μια οικονομία εξαρτημένη, πελατειακή, όχι παραγωγική, παρασιτική», σημείωσε και για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, «χρειάζεται να κάνουμε μια βασική επιλογή: να αλλάξουμε».

«Υπάρχουν δυο δρόμοι. Ο ένας δρόμος είναι των μεγάλων αλλαγών για μια παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα. Ο άλλος δρόμος είναι ο δήθεν εύκολος, που δεν βλέπει τα προβλήματα κατάματα, αλλά τελικά είναι ανεύθυνος και φέρνει την καταστροφή», συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε τέλος «πολύ παραγωγική» τη συζήτηση που είχε με τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας, όπως είπε, αναδείχθηκαν «οι πολλές δυνατότητες που έχει αυτή η προικισμένη περιοχή για την βιώσιμη ανάπτυξη, την πράσινη ενέργεια, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη βιομηχανία, με ένα παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό που έχει μεγάλη παράδοση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή