Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 06:08
UPD:11:48

Χειρόφρενο τραβούν από σήμερα έως και τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης οι ιδιοκτήτες ταξί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην απελευθέρωση του κλάδου τους.

A- A A+

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο οι ιδιοκτήτες ταξί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην απελευθέρωση του κλάδου τους. Συγκεκριμένα τα ταξί όλης της χώρας θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 τα ξημερώματα σήμερα και για 48 ώρες, δηλαδή έως τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Πρόθεση των ιδιοκτητών είναι να προχωρήσουν και σε αποκλεισμό της Βουλής τις μέρες της απεργίας.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, οι ιδιοκτήτες ταξί θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε διάφορα σημεία, τα οποία θα ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή, ώστε να διατηρηθεί και το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Κατά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το Σάββατο οι ιδιοκτήτες ταξί στο Ιβανώφειο γήπεδο, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ανέφερε ότι «αν το νομοσχέδιο Ραγκούση έρθει στη Βουλή, τη μέρα που θα ψηφίζεται, εμείς θα είμαστε εκεί έξω, θα κατασκηνώσουμε και δεν θα επιτρέψουμε την ψήφισή του. Δεν θα βγουν από τη Βουλή οι βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτό το τερατούργημα».

Αίσθηση προκάλεσε η φράση του πρόεδρου του ΣΑΤΑ «όρκος τιμής είναι όταν πεθάνουμε, να ΄χει πεθάνει ο Ραγκούσης και η παρέα του», παρότι ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι αναφέρεται στον πολιτικό θάνατο του κ. Ραγκούση.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Λυμπερόπουλος εξαπέλυσε νέα προσωπική επίθεση κατά του υπουργού, υποστηρίζοντας ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία εις βάρος του κλάδου.

Από το στόχαστρο του προέδρου του ΣΑΤΑ δεν ξέφυγε ούτε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έχει εξελιχθεί σε «ΥΕΝΕΔ του Ραγκούση». Ο κ. Λυμπερόπουλος προειδοποίησε τους δημοσιογράφους του καναλιού να μην καλύπτουν τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί γιατί όπως είπε, ο κόσμος είναι πλέον εξαγριωμένος με το κανάλι και δεν μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις του, με αποτέλεσμα να είναι σε κίνδυνο η ασφάλεια των ρεπόρτερ του καναλιού.

Εν τω μεταξύ, ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών κ.λπ. οδών από ιδιοκτήτες ταξί στις αρχές Αυγούστου, ζητεί, με έγγραφό του, από τους Περιφερειάρχες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Α. Μπουρδάρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή