Ιαπωνία: Διαδηλώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 07:36

Κατά της πυρηνικής ενέργειας διαδήλωσαν την Κυριακή χιλιάδες πολίτες στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας και άλλων πόλεων της χώρας, έξι μήνες μετά από το σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου.

A- A A+

Κατά της πυρηνικής ενέργειας διαδήλωσαν την Κυριακή χιλιάδες πολίτες στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας και άλλων πόλεων της χώρας, έξι μήνες μετά από το σεισμό και το τσουνάμι του Μαρτίου, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή τους για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε την καταστροφή στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Φουκουσίμα.

Τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία περνώντας από τα γραφεία της εταιρείας που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, της Tokyo Electric Power Company (TEPCO) και σχημάτισαν «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από το κτήριο του υπουργείου Εμπορίου, που επιβλέπει την ενεργειακή βιομηχανία.

Ο σεισμός των 9 βαθμών και το τσουνάμι που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας άφησαν πίσω τους 20.000 νεκρούς και αγνοούμενους και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, όπου εκδηλώθηκε η χειρότερη πυρηνική κρίση μετά το Τσέρνομπιλ.

Διαδηλωτές, υπό τον ήχο τύμπανων, ζήτησαν να σταματήσει πλήρως η λειτουργία όλων των πυρηνικών εργοστασίων στην Ιαπωνία και η ενεργειακή πολιτική να αλλάξει, καλώντας να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Τέσσερις νεαροί άνδρες δήλωσαν ότι αρχίζουν 10ήμερη απεργία πείνας με σκοπό να πιέσουν να αλλάξει η πυρηνική πολιτική της Ιαπωνίας.

«Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό ότι η νέα γενιά εκφράζει την αντίθεσή της στην πυρηνική ενέργεια, και για να διαδώσουμε το μήνυμά μας αποφασίσαμε...να πραγματοποιήσουμε απεργία πείνας για 10 ημέρες», δήλωσε ο 20χρονος Ναόγια Οκαμότο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή