Η ατζέντα της ημέρας

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 09:18
A- A A+

- 5.00 Έναρξη της νέας 48ωρης απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, έως τις 5 το πρωί της Τετάρτης 14/9.

- 11.00 Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

- 12.00 Συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

- 13.00 Συνέντευξη τύπου του προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης, Στέλιου Παπαθεμελή, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

- Έναρξη της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων σε εφορίες και τελωνεία, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων κατά των κυβερνητικών ανακοινώσεων για το ενιαίο μισθολόγιο.

- Έναρξη της 48ωρης απεργίας, μέχρι και την Τετάρτη 14/9, των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου της Αθήνας.

- Έναρξη της σχολικής χρονιάς 2011/12 για 1.300.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για περίπου 180.000.εκπαιδευτικούς, στα κατά τόπους σχολικά κτίρια. Φέτος, η χρονιά ξεκινάει με πρώτο και κύριο πρόβλημα τις ελλείψεις σε βιβλία σε αρκετά σχολεία.

- 11.00 Συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την ελληνική κρίση.

- Μετάβαση του υπουργού Εξωτερικών κ. Σταύρου Λαμπρινίδη στα Τίρανα, στο πλαίσιο κοινής επίσκεψης με τον Ιταλό ομόλογό του Φράνκο Φρατίνι.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια πρότασης που ετέθη από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων του Ιουνίου και αφορούσε στην ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κατεύθυνση υποβοήθησης της άρσης του αδιεξόδου στην Αλβανία.

- Επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη έως τις 17/9, στον Καναδά, κατά την οποία θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Βιομηχανίας Κ. Παραντι και τον υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου Λ. Λεβεσκ.

- Σε διάθεση σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το εργόσημο, το ειδικό έντυπο, εν είδη επιταγής, με μοναδικό αριθμό, που εκδίδεται από τον εργοδότη με τη χρήση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ του καθώς και την καταβολή ποσού σε συνεργαζόμενους φορείς (ΕΛΤΑ και Τράπεζες) και αποδίδεται στον εργαζόμενο αντί χρηματικού ποσού για την αμοιβή των υπηρεσιών του. Στόχος του νέου θεσμού είναι η προσπάθεια για προστασία του περιστασιακά εργαζόμενου και καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

- Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - ΟΑΕΠ» που υλοποιείται από τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, στο πλαίσιο σχετικής εξαγγελίας του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε συνεργασία με ελληνικά Τραπεζικά Ιδρύματα που έχουν υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις-πλαίσιο (Marfin και Πειραιώς).

Το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, μέχρι του ποσού των € 200.000 και για διάστημα έως 4 μηνών, με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο και χωρίς να απαιτούνται από τις Τράπεζες εμπράγματες εξασφαλίσεις.

- Έναρξη της δίκης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για την Ετεροδικία που αφορά άμεσα τα θύματα της Σφαγής των 218 κατοίκων του μαρτυρικού Διστόμου Βοιωτίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944.

Πρόκειται για την υπόθεση της ετεροδικίας κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, εξαιτίας της εκτέλεσης απόφασης υπέρ του Διστόμου, δίκη στην οποία θα παρέμβει και το ελληνικό δημόσιο, με απόφαση της Αθήνας όταν πριν από μερικούς μήνες ανακινήθηκε το ζήτημα με την κατάθεση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο.

-Επίσκεψη του επιτρόπου κ. JohannesHahn, αρμόδιου για την Περιφερειακή Πολιτική, στην Αθήνα. Ο κ. Johanes Hahn, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, θα έχουν σειρά συναντήσεων εργασίας με υπουργούς που διαχειρίζονται πόρους του ΕΣΠΑ ή αρμοδιότητες που εμπλέκονται με την υλοποίησή του. Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και με τους Αντιπροέδρους της κυβέρνησης, κ.κ. Θεόδωρο Πάγκαλο και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα συζητήσει με μέλη της κυβέρνησης θέματα σχετικά με την πρόοδο υλοποίησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Θα ακολουθήσουν (ώρα 13.30) κοινές δηλώσεις στον Τύπο, του Επιτρόπου κ. Hahn και του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

- Κατάταξη των επιτυχόντων υποψηφίων της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) για το έτος 2011. Οι επιτυχόντες οφείλουν να βρίσκονται στις έδρες των Σχολών στις 08:00 έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

- Σε ισχύ οι τροποποιήσεις του συγκοινωνιακού δικτύου του OΑΣΑ.

Αναλυτικά, στο δήμο Χαϊδαρίου και Αιγάλεω, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση ενισχύεται με την πύκνωση των δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής 811 ΧΑΙΔΑΡΙ- Στ. ΑΙΓΑΛΕΩ. Παράλληλα, ο δήμος θα συνδέεται με τον Πειραιά μέσω της γραμμής 803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΔΑΣΟΣ (μέσω Ιεράς Οδού).

στο δήμο Αχαρνών, η περιοχή Βαρυμπόμπη θα εξυπηρετείται από τη λεωφορειακή γραμμή 537 ΑΧΑΡΝΑΙ- ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ με διευρυμένη διαδρομή για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των μαθητών.

Προτεινόμενα για εσάς