«Νύχτες Πρεμιέρας»

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 14:40
UPD:03/12/2012 14:19
A- A A+

175 ταινίες, 120 μεγάλου μήκους και 55 μικρού μήκους, θα παρουσιαστούν στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» που ξεκινά στις 14 και θα διαρκέσει έως 25 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ανατρεπτικές παραγωγές, ταινίες ανεξάρτητου σινεμά και κινηματογραφικές προτάσεις απ' όλο τον κόσμο. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 185 προβολές, στις οποίες περιλαμβάνονται και κάποιες επαναληπτικές, ύστερα από απαίτηση του κοινού.

Σε ότι αφορά τα αφιερώματα, η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει συνολικά πέντε, ξεκινώντας με το αφιέρωμα στο Ιάπωνα σκηνοθέτη Γιασούζο Μασουμούρα, με οχτώ σουρεαλιστικές και εκκεντρικές ταινίες του. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ διοργανώνεται και το αφιέρωμα στον Φραντς Κάφκα, στο πλαίσιο του οποίου θα προβληθεί η κινηματογραφική μεταφορά της «Δίκης». Παράλληλα το «Deja Vu» αποτελείται από 16 μικρού μήκους ταινίες. Επιπλέον πραγματοποιείται αφιέρωμα στον Ολλανδό Γιόχαν φαν ντερ Κέεκεν, γνωστό για το μοντάζ του και την αφαιρετική του προσέγγιση. Τέλος, το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτενές αφιέρωμα στη Νορβηγία με πέντε ταινίες.

Πληροφορίες

Αττικόν Cinemax Class, Απόλλων Cinemax Class, Δαναός 1 και 2), Άστορ

Διάρκεια από 14 έως 25 Σεπτεμβρίου

Προτεινόμενα για εσάς