Νίκη με το μυαλό στη Γαλλία για την Εθνική

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 19:33
UPD:19:45
REUTERS/INTS KALNINS

A- A A+

Σε προπόνηση μετέτρεψε τον τελευταίο αγώνα της στη δεύτερη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ η Εθνική κόντρα στη Γεωργία, της οποίας και επικράτησε με 73-60.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χάρη στο συνδυασμό των αποτελεσμάτων είχε πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά πριν καν αντιμετωπίσει τη Ρωσία το περασμένο Σάββατο, ενώ γνώριζε από την Κυριακή πως αντίπαλός του στους «8» θα ήταν η Γαλλία. Στον αντίποδα, η Γεωργία είχε εγκαταλείψει προ πολλούς τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση και κατά συνέπεια καμία από τις δυο ομάδες δεν καιγόταν ιδιαίτερα για τη νίκη.

Η. Ζούρος: Πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα

Η. Ζούρος: Πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα

Επόμενο ήταν το παιχνίδι να είναι ιδιαίτερα χαλαρό και ως ένα βαθμό άνευρο, με τους Έλληνες διεθνείς μάλιστα να μη δείχνουν καμία διάθεση να παλέψουν στα πρώτα 25 λεπτά. Το σκορ, βέβαια, δεν ξέφυγε σε καμία περίπτωση από τον έλεγχο της Εθνικής, καθώς όσο και να προσπαθούσε ο άσος του Παναθηναϊκού Γκιόργκι Σερμαντίνι, το αγωνιστικό επίπεδο των συμπαικτών του ήταν πολύ χαμηλό.

Έτσι, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου με λίγα λεπτά καλού μπάσκετ από τους Αντώνη Φώτση και Γιάννη Μπουρούση προς το τέλος της τρίτης περιόδου και αρχές της τέταρτης κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους και να φτάσουν με άνεση στην τελική επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 32-35, 51-47, 73-60.

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 13(1), Ζήσης 5, Βασιλειάδης 15(3), Καλάθης 7(1), Φώτσης 10, Παπανικολάου 4, Μαυροειδής 6, Μπράμος, Κουφός 6, Σλούκας 3(1), Καϊμακόγλου 4

Γεωργία (Κοκόσοφ): Γκαμγκελίτζε 9(1), Β. Μπόισα, Α. Μπόισα 2, Σερμαντίνι 10(14ριμπ.), Παργκαλάβα, Μαρκοϊσβίλι 8, Χέινς 11(1), Σανικίτζε 6, Σενγκέλια 11(1), Τσικιτισβίλι 3

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις