Γ. Παπανδρέου: Μήνυμα αποφασιστικότητας σε όσους ποντάρουν στην αποτυχία μας

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 19:34
A- A A+

Στην ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα σιγουριάς και αποφασιστικότητας προς τον ελληνικό λαό, το οποίο θα λειτουργήσει παράλληλα ως απάντηση σε όλους εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας, εστίασε κατά τη δευτερολογία του προς την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός.

«Διεθνώς υπάρχει τεράστια ρευστότητα. Σε αυτές τις μάχες δεν ξέρεις τι σου προκύπτει. Γι' αυτό πρέπει να πάμε σε πρωτογενές πλεόνασμα, με στρατηγικό στόχο μια κοινωνία ευημερίας, ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, για την εισφορά, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που έχει όλα τα εχέγγυα της μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής δικαιοσύνης και το οποίο «αντανακλά την ανάγκη να χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή με ένα τρόπο ισονομίας και δίκαιης κατανομής των βαρών».

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να αναλάβουν την ευθύνη τους και οι πολίτες και επισήμανε ότι το κίνημα «δεν πληρώνω», δίνει άλλοθι σε αυτούς που φοροδιαφεύγουν. «Να φτιάξουμε το κίνημα "δεν λαδώνω"», ανέφερε, ενώ επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα.

«Θα συγκρουόμαστε με υπονομευτές, φοροδιαφεύγοντες, αλλά και με την διαφθορά», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι το κυβερνών κόμμα ήταν αυτό που άνοιξε υποθέσεις διαφθοράς.

Εκανε επίσης λόγο για τη δημιουργία ενός κλίματος αρνητικού και συντηρητικού στην Ευρώπη. «Είναι συντηρητικό να κατηγορείς ένα λαό, αντί να δεις τα πραγματικά προβλήματα μιας χώρας ή μιας ένωσης», σχολίασε.

«Πρέπει να αντέξουμε, αλλά είμαστε κοντά τους στόχους. Πρέπει να αντέξει κι ο κόσμος. Να εξηγήσουμε, να συμπαρασταθούμε ,να μετριάσουμε τη δύσκολη στιγμή, ώστε να δημιουργηθεί μια γέφυρα για την εποχή της ευημερίας, της ανάπτυξης και της προόδου», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι είναι σημαντικό να είναι η Κ.Ο. «μία γροθιά».

«Αυτά, όμως, δεν αρκούν. Πρέπει μέσα μας να βρούμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, που είναι παραγωγική και δημιουργική», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, ενώ χαρακτήρισε «ιστορική» την πορεία που διαγράφει η χώρα, αλλά τη στάση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή