Νίγηρας: «Υπό παρακολούθηση» ο Σααντί Καντάφι

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 22:49
UPD:13/09/2011 00:06
REUTERS

A- A A+

Η κυβέρνηση του Νίγηρα έχει επιβεβαιώσει προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προτίθεται να θέσει υπό κράτηση το γιο του Μουαμάρ Καντάφι, Σααντί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

«Έχουμε την επιβεβαίωση της κυβέρνησης του Νίγηρα ότι ο Σαάντι πέρασε στο έδαφος της χώρας. ότι ή θα τον οδηγήσουν, ή τον έχουν ήδη οδηγήσει στην πρωτεύουσα Νιαμέι και έχουν την πρόθεση να τον θέσουν υπό κράτηση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, Βικτόρια Νάλαντ.

Σημείωσε παράλληλα ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν το διάλογο ανάμεσα στις αρχές του Νίγηρα και το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Νίγηρας ανέφερε ότι ο γιος του Λιβυου συνταγματάρχη βρίσκεται υπό επίβλεψη, αλλά δεν έχει συλληφθεί.

«Τίποτε δεν έχει αλλάξει στην κυβερνητική θέση. Δεν διεξάγεται διεθνής έρευνα γι'αυτόν. Όπως και οι άλλοι τελεί απλώς υπό επίβλεψη», δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος του Νίγηρα, αναφερόμενος στα υπόλοιπα κοντινά πρόσωπα του Καντάφι που διέφυγαν πρόσφατα στη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή