Νέο γύρο κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ταξί

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011 21:55
UPD:14/09/2011 06:11

A- A A+

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 29 Σεπτεμβρίου προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος κατά το συλλαλητήριο των αυτοκινητιστών στην πλατεία Συντάγματος.

Αίσθηση προκάλεσε η προειδοποίηση που απηύθυνε προς όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Όπως ανέφερε, ο κλάδος θα τους στοχοποιήσει και θα έχουν την αντιμετώπιση που θα έχει και ο ίδιος ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Θ. Λυμπερόπουλος: Θα τους στοχοποιούμε

Θ. Λυμπερόπουλος: Θα τους στοχοποιούμε

Με συνθήματα όπως «το ταξί είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» και «κάτω τα χέρια από το ταξί», αλλά αποδοκιμασίες κατά του υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση και του πρωθυπουργού, οι αυτοκινητιστές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα του κλάδου.

Στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους, ο κ. Λυμπερόπουλος έκανε λόγο για «συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο μεθοδεύεται από εκείνους που έχουν ρημάξει την Ελλάδα τόσα χρόνια» και τόνισε ότι οι αυτοκινητιστές δίνουν «τον υπέρ πάντων αγώνα».

«Δεν είναι η ταξιτζήδες το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι οι ταξιτζήδες που δεν ξέρουν τι πάει να πει πόνος και οικογένεια», ανέφερε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει τα πάντα», ενώ ζήτησε από την αστυνομία να «αντισταθεί στην κυβερνητική λαίλαπα».

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε πως «ο κ. Ραγκούσης να ξέρει πως στο θέμα των ταξί θα είμαστε απέναντί του 100%», αλλά και ο βουλευτής του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαιο των αγώνα των ιδιοκτητών ταξί.

Χαιρετισμό απηύθυναν και εκπρόσωποι σωματείων ταξί και άλλων σωματείων (φορτηγά, ΕΘΕΛ, ΓΣΕΕ) που δήλωσαν την συστράτευσή τους με τους ιδιοκτήτες ταξί.

Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Θ. Λυμπερόπουλου

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας ταξί Θ. Λυμπερόπουλου κατά του υπουργού Υποδομών και όσων βουλευτών ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο προκάλεσε την έντονη αντιδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Ταξί και γνωστού στελέχους της Ν.Δ., κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου, και οι απειλές που εκτόξευσε εναντίον του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, και των βουλευτών, είναι απαράδεκτες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Λυμπερόπουλος οφείλει να γνωρίζει ότι στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες οι βουλευτές λειτουργούν τηρώντας το Σύνταγμα και με πλήρη ελευθερία συνείδησης», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι βουλευτές διαμηνύουν ότι θα συμμετάσχουν αποφασιστικά στο δημόσιο διάλογο που άνοιξε το Υπουργείο Υποδομών έτσι ώστε, όπως επισημαίνουν, οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου να ανταποκρίνονται στην ανάγκη να μπουν κανόνες στη λειτουργία των ταξί.

«Στόχος μας», καταλήγουν, «είναι η διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πολίτες, καθώς και εργασία με ασφαλείς προοπτικές για τους ιδιοκτήτες ταξί».

Σε ανάλογο μήκο κύματος ήταν και η αντίδραση της ΝΔ στην αναφορά του κ. Λυμπερόπουλου περί στοχοποίησης βουλευτών. Ανακοίνωσε πως «καταδικάζει απολύτως οποιαδήποτε δήλωση, από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται, που έχει σκοπό να εμποδίσει την ελεύθερη έκφραση βουλευτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή