Κριτική βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο ν/σχ για τα ταξί

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011 22:09
UPD:22:17
A- A A+

Κριτικές παρατηρήσεις για το περιεχόμενο των ρυθμίσεων που εισηγήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης σχετικά με την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί διατύπωσαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές κατέθεσαν εναλλακτικές προτάσεις για τους όρους απελευθέρωσης του επαγγέλματος καθώς και για την ανάγκη θέσπισης πληθυσμιακών κριτηρίων, μεταβίβασης των αδειών σε φυσικά μόνο πρόσωπα και την αποφυγή δημιουργίας καρτέλ.

Η πλειονότητα των βουλευτών που έλαβαν τον λόγο δεν εξέφρασαν ριζική διαφωνία με τις προωθούμενες ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Ντόλιος ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να μην σταλεί μήνυμα μη απελευθέρωσης των ταξί ενώ ο Θανάσης Οικονόμου διερωτήθηκε αν θα στηριχθούν ή αλλαγές ή θα υποκύψει η κυβέρνηση σε εκβιασμούς.

Την καθιέρωση πληθυσμιακών κριτηρίων με ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, για την απελευθέρωση των ταξί ζήτησαν από την πλευρά τους οι Νάσος Αλευράς, Δημήτρης Κουσελάς, Κατερίνα Περλεπέ και Μιλένα Αποστολάκη.

Οι τόνοι ωστόσο ανέβηκαν όταν η Βάσω Παπανδρέου κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να μη προχωρά με κλειστές πόρτες στο διάλογο. Ο κ. Ραγκούσης αντέτεινε ότι ο ίδιος έχει ζητήσει γραπτώς διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί αλλά ο πρόεδρος του Θύμιος Λυμπερόπουλος εκτόξευσε απειλές για τη ζωή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή