«Στην πρωτεύουσα του Νίγηρα» ο Σαάντι Καντάφι

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 06:38
UPD:06:43
A- A A+

Στην πρωτεύουσα του Νίγηρα Νιαμέι έφθασε το βράδυ της Τρίτης ο γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Σαάντι Καντάφι, ο οποίος εισήλθε στο βόρειο τμήμα του Νίγηρα την Κυριακή, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Στην πρωτεύουσα του Νίγηρα Νιαμέι έφθασε το βράδυ της Τρίτης ο γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Σαάντι Καντάφι.

Όπως δήλωσε η ίδια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο 38χρονος Σαάντι Καντάφι, βρίσκεται «υπό φρούρηση» από δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας της αφρικανικής χώρας.

Εγχώριες πηγές αναφέρουν ότι ο γιος του Καντάφι ταξίδεψε με αεροσκάφος C-130 του στρατού του Νίγηρα, το οποίο αναχώρησε από το αεροδρόμιο της πόλης Αγκαντέζ, όπου βρισκόταν μια εντυπωσιακά μεγάλη δύναμη των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μετά την άφιξή του μαζί με άλλα οκτώ πρόσωπα που θεωρούνται κοντά στον πρώην Λίβυο ηγέτη, ο Σαάντι Καντάφι βρισκόταν στην κατοικία του κυβερνήτη της Αγκαντέζ, σύμφωνα με μια από τις πηγές αυτές.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είχε αναφέρει την Τρίτη ότι βρισκόταν «υπό περιορισμό σε μια επίσημη κρατική κατοικία», σε μια κατάσταση συγκρίσιμη με «κατ΄οίκον περιορισμό», αλλά η Νιαμέι ανέφερε ότι έχει θέσει υπό «παρακολούθηση» και όχι υπό «κράτηση» τους 32 πρόσφυγες που πρόσκεινται στον Καντάφι και βρίσκονται στο έδαφος του Νίγηρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή