«100.000 Ποιητές για Αλλαγή»

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 14:21
UPD:23:21
A- A A+

Εκατό χιλιάδες ποιητές θα διαβάσουν ποιήματά τους στις 24 Σεπτεμβρίου προβάλλοντας το αίτημα για την Παγκόσμια Aλλαγή για μια Γη χωρίς πολέμους, πείνα, δυστυχία, διώξεις και βασανιστήρια, για έναν κόσμο ευαισθησίας και αλληλεγγύης. Στην Αθήνα η ημέρα θα εορταστεί με ειδική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η ημέρα προβλέπεται να είναι μια ιστορική μέρα για την παγκόσμια ποίηση, σε όλο τον κόσμο, από τα μεγάλα αστικά κέντρα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική ως τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη, «Εκατό χιλιάδες ποιητές για Αλλαγή» θα διαβάσουν στο Κάιρο, στο Μεξικό, στην Καμπούλ, στο Τζελαλαμπάτ, σε πλήθος πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Ο «Κύκλος Ποιητών», που δημιουργήθηκε πρόσφατα και είναι ήδη μέλος του Παγκόσμιου Κινήματος Ποίησης στο οποίο ανήκει η ιδέα «100.000 Ποιητές για Αλλαγή», συμμετέχει στις εκδηλώσεις διοργανώνοντας ειδική βραδυά στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου όπου, στις 19.00 το βράδυ του Σαββάτου 24ης Σεπτεμβρίου διαβάζουν ποιήματά τους μέλη του Κύκλου. Η εκδήλωση χωρίζεται σε τρία μέρη και περιλαμβάνει δύο μουσικά διαλείμματα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παράλληλες εκδηλώσεις του Κύκλου Ποιητών, ενταγμένες στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης της 24ης Σεπτεμβρίου, θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη την Πάτρα και τον Βόλο.

Πληροφορίες

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 19.00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προτεινόμενα για εσάς