Κόντρα στη Γαλλία για την υπέρβαση η Εθνική

Ευρωμπάσκετ 2011
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 11:34
UPD:13:34
EPA/VALDA KALNINA

A- A A+

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει τη Γαλλία (6.00μ.μ, ΕΤ-1) στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, με την «επίσημη αγαπημένη» να ευελπιστεί ότι θα κάνει την υπέρβαση για να βρεθεί σε τροχιά μεταλλίων. Ρωσία-Σερβία (9.00μ.μ, ΕΤ-1) για το τελευταίο «εισιτήριο».

Στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του Ευρωμπάσκετ, το συγκρότημα του Ηλία Ζούρου εξασφάλισε την πρόκρισή του στα προημιτελικά της διοργάνωσης ως τρίτο στον ΣΤ' όμιλο, μετρώντας δύο νίκες (Σλοβενία, Γεωργία) και μία ήττα (Ρωσία).

Πλέον, ο δρόμος για την τετράδα της διοργάνωσης είναι... δύσβατος, αφού η «γαλανόλευκη» καλείται να κάμψει την αντίσταση των «Les Blues».

Οι Γάλλοι πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις στα λιθουανικά παρκέ (ρεκόρ 7-1) και δείχνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν -με αξιώσεις- ακόμα και το χρυσό μετάλλιο...

Μάλιστα, στον τελευταίο αγώνα τους στην δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ αποφάσισαν να... ηττηθούν από την Ισπανία, ώστε να διασταυρωθούν με την Ελλάδα στα προημιτελικά και παράλληλα να αποφύγουν τους «φούριας ρόχας» σε περίπτωση που προκριθούν στα ημιτελικά.

Εξαιρετική είναι η παράδοση της Ελλάδας κόντρα στην Γαλλία (σε επίπεδο Ανδρών), καθώς σε 48 αναμετρήσεις μετρά 31 νίκες. Σε 17 αγώνες σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ, η «επίσημη αγαπημένη» έχει επικρατήσει 11 φορές.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις