Υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων οι καθηγητές του ΑΠΘ

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 21:18
A- A A+

Κατά των καταλήψεων τάσσονται οι καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επισημαίνουν σε σχετική τους ανακοίνωση ότι κανείς δεν δικαιούται να στερεί από χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες το δικαίωμα στη μόρφωση.

«Το πανεπιστήμιο είναι περιουσία του ελληνικού λαού και η αποστολή του είναι η παραγωγή και η μετάδοση της γνώσης. Κανείς και καμία δεν μπορεί να υποχρεώνει την ελληνική οικογένεια, που βιώνει μια πρωτοφανή κρίση, να επιβαρυνθεί την επιμήκυνση των σπουδών των παιδιών της», τονίζουν οι καθηγητές στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Ανοιχτό Μυαλό, Ανοιχτό Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)».

Οι πανεπιστημιακοί σημειώνουν ότι θεωρούν αυτονόητο ότι οι νόμοι που ψηφίζει η Βουλή πρέπει να εφαρμόζονται και οι αδυναμίες τους να δοκιμάζονται στην πράξη, «άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με το σύνολο ή με πλευρές του νέου νόμου».

Ζητούν τέλος από όλους τους θεσμικούς παράγοντες του ΑΠΘ και τις πρυτανικές αρχές, να συμβάλουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων και στην έναρξη των πανεπιστημιακών παραδόσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή