Δανία: Νίκη της αντιπολίτευσης δείχνουν δύο exit poll

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011 23:23
UPD:23:26
REUTERS

A- A A+

Την έως σήμερα αντιπολίτευση δείχνουν ως νικήτρια των σημερινών βουλευτικών εκλογών στη Δανία δύο exit poll που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα TV2 και DR.

Αν συμπέσει η πρόβλεψη των exit poll με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα, τότε τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Λαρς Ράσμουσεν και με συνιστώσες της τους Φιλελεύθερους και τους Συντηρητικούς, θα εγκαταλείψουν τα κυβερνητικά έδρανα.

Τον πρωθυπουργικό θώκο θα καταλάβει εάν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν η Χέλε Τόρνινγκ-Σμιντ, ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών από το 2005. Σε αυτή την περίπτωση, η Δανία θα αποκτήσει την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το εξιτ πολ στο DR, οι Σοσιαλδημοκράτες και τα συμμαχικά κόμματα στη νέα βουλή καταλαμβάνουν σε σύνολο 179 εδρών τις 90 και ο απερχόμενος κυβερνητικός συνασπισμός 85.

Σύμφωνα πάλι με το εξιτ πολ στο TV2, οι Σοσιαλδημοκράτες και τα συμμαχικά κόμματα θα έχουν 93 έδρες στη νέα βουλή, εδώ όμως συμπεριλαμβάνονται τρεις έδρες των νησιών Φερόες και της Γροιλανδίας. Ο απερχόμενος κυβερνητικός συνασπισμός θα έχει συνολικά 86 έδρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή