ΗΠΑ: Οι περικοπές στρατιωτικών δαπανών «θα αυξήσουν την ανεργία»

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 07:27

Εάν το Κογκρέσο προχωρήσει σε περικοπές των στρατιωτικών δαπανών κατά σχεδόν 1 τρισ. δολ. την επόμενη δεκαετία -όπως έχει προταθεί - αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση του ποσοστού της ανεργίας κατά 1% σε εθνικό επίπεδο, εκτιμά ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λίον Πανέτα.

A- A A+

Εάν το Κογκρέσο προχωρήσει σε περικοπές των στρατιωτικών δαπανών κατά σχεδόν 1 τρισ. δολ. την επόμενη δεκαετία -όπως έχει προταθεί - αυτό θα συμβάλλει στην αύξηση του ποσοστού της ανεργίας κατά 1% σε εθνικό επίπεδο, εκτιμά ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λίον Πανέτα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου.

Η δημοσιοποίηση αυτής της εκτίμησης εντάσσεται στις προσπάθειες του νέου υπουργού Αμυνας να εμποδίσει μεγαλύτερες περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες, υποστηρίζοντας ότι θα έχουν «καταστροφικές» συνέπειες για τις αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Το Κογκρέσο κατέληξε τον Αύγουστο σε μια συμφωνία που προβλέπει περικοπές ύψους 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις δαπάνες για την εθνική ασφάλεια τα επόμενα 10 χρόνια. Η συμφωνία προβλέπει παράλληλα ότι θα σχηματιστεί μια επιτροπή για να μελετήσει προτάσεις για περαιτέρω περικοπές. Εάν η επιτροπή δεν καταλήξει σε συμφωνία ως το τέλος του έτους, αυτό θα σημάνει αυτόματες, συνολικές πρόσθετες περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες κατά ακόμα 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή