H ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 09:42
A- A A+

- Διεθνής Ημέρα για την Προστασία της Στιβάδας του Όζοντος η σημερινή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

- Αναχώρηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να παραστεί στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης.

- 10.00 Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς», στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στην 76η Διεθνή Έκθεση.

Στις 18.00 ο κ. Σαμαράς θα παραστεί σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων.

- 12.00 Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Γιάννη Δημαρά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

- Μετάβαση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Eurogroup) που θα διεξαχθεί στο Βρότσλαβ, στην Πολωνία, με επίκεντρο την Ελλάδα.

- 10.00 Επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), προκειμένου να συζητήσει εκτενώς την επίτευξη της εύρυθμης, αποτελεσματικής και ταχείας απονομής της Διοικητικής Δικαιοσύνης με τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, Παναγιώτη Πικραμμένο, και όλους τους αντιπροέδρους του δικαστηρίου.

- Παρουσίαση των προτάσεων για τη Συνθήκη του Σένγκεν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Επιτροπή αναμένεται να διευκρινίσει τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούν να επαναφέρονται οι έλεγχοι στα σύνορα των κρατών μελών, σε περιπτώσεις μαζικών κυμάτων λαθρομετανάστευσης.

- Έναρξη χορήγησης υποκατάστατων για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, σε νοσοκομεία των Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

- Διενέργεια τοπικού δολωματικού ψεκασμού στα συνεργεία των Τ.Δ. Πουρναρίου και Ελάτειας του Δήμου Τεμπών και των Τ.Δ. Μελιβοίας και Σωτηρίτσας του Δήμου Αγιάς, σύμφωνα μα ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

- Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο των μελών της Σούπερ Λίγκας, όπου θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου ενώ θα ακολουθήσει Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία περιλαμβάνει και εκλογή εκπροσώπου στην ΕΠΟ, θέση που κατείχε ο Αχιλλέας Μπέος.

- 15.00 Αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ ανδρών με τη Σερβία, για την πρόκριση για το προολυμπιακό, στο πλαίσιο του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

- Έναρξη του τουρνουά Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΔΥ), χωρίς τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ, στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης. Οι ελληνικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν «πρόβα» ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

- 20.00 Συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αντίστασης και Δημιουργίας ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η εκδήλωση με θέμα «Το Ελληνικό δεν πωλείται» θα ξεκινήσει με ομιλία του ίδιου του συνθέτη, Μ.Θεοδωράκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή