Νέες διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα στη Συρία

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 10:42
EPA/SHAAM NEWS NETWORK

A- A A+

Νέες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ αναμένονται σήμερα στη Συρία μετά την προσευχή της Παρασκευής. Αρματα μάχης και στρατιωτικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα εν αναμονή των διαδηλώσεων.

«Δεν θα σταματήσουμε όση βία κι αν χρησιμοποιήσει αυτό το καθεστώς εναντίον μας», δήλωσε ο Όμαρ Ιντλίμπι, εκπρόσωπος της οργάνωσης ακτιβιστών «Τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές».

Εν τω μεταξύ, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας συνέχισαν τις ευρείας κλίμακας έρευνες για λιποτάκτες και σε περιοχές γύρω από τα βόρεια λιβανοσυριακά σύνορα.

Ένας Λιβανέζος τραυματίσθηκε στη διάρκεια της νύχτας από πυροβολισμούς που ρίχτηκαν από την άλλη πλευρά των συνόρων στην περιφέρεια Ακαρ, λίγες ώρες αφού συριακά στρατεύματα άνοιξαν κατά λάθος πυρ εναντίον μιας μονάδας του λιβανικού στρατού στην περιοχή.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως ο Αχμαντ Ζεϊντάν Άχμαντ τραυματίσθηκε από πυρά που έπληξαν σπίτια στο λιβανικό χωριό Κεναϊσέχ.

Την Πέμπτη, 15 στρατιώτες του συριακού στρατού πέρασαν για λίγο στο λιβανικό έδαφος στη διάρκεια καταδίωξης ανθρώπων που διέφευγαν στην περιοχή του Ακαρ.

Αρκετές εκατοντάδες Σύροι πρόσφυγες και λιποτάκτες έχουν διαφύγει σε περιοχές του βορείου Λιβάνου και ιδιαίτερα στην περιφέρεια Ακαρ αφότου άρχισαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στα μέσα Μαρτίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή