Λιβύη: Στην Μπάνι Ουαλίντ εισήλθαν οι εξεγερμένοι

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 13:00
UPD:13:37

Οι Λίβυοι εξεγερμένοι εισήλθαν σήμερα στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του έκπτωτου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

A- A A+

Οι Λίβυοι εξεγερμένοι εισήλθαν σήμερα στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του έκπτωτου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, εκρήξεις και πυροβολισμοί αντηχούν στους λόφους και τις κοιλάδες της πόλης.

Η Μπάνι Ουαλίντ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 180 χιλιομέτρων νότια της Τρίπολης, τελεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπό πολιορκία και εκατοντάδες από τους πιστούς στον Καντάφι μαχητές βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις του Καντάφι εκτόξευσαν ρουκέτες και έπληξαν ένα εργοστάσιο, το οποίο χρησιμοποιείται και ως νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς που εργάζονται εκεί, δεν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με βαρέα όπλα και ένας μεγάλος αριθμός αντικαθεστωτικών κατεδίωξε τους δράστες της επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με μαρτυρίες, εκατοντάδες μαχητές των λιβυκών αντικαθεστωτικών δυνάμεων προελαύνουν προς τη Σύρτη, γενέτειρα του Μουάμαρ Καντάφι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Σύρτης, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου στη Μιζουράτα ανακοίνωσαν σήμερα ότι υπέστησαν βαριές απώλειες στη μάχη για τον έλεγχο της Σύρτης την Πέμπτη, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 άνδρες τους και τραυματίστηκαν 34.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι συνελήφθησαν 40 οπαδοί του Μουάμαρ Καντάφι.

Σύμφωνα με το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μιζουράτα, οι μαχητές του εξαπέλυσαν την Πέμπτη επίθεση σε τρία μέτωπα εναντίον της Σύρτης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή