Τρίπτυχο αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 13:01
UPD:03/12/2012 14:15

Ένα τρίπτυχο αφιέρωμα στον συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη, διοργανώνουν η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου 2011, εγκαινιάζοντας τη φετινή συνεργασία τους. (Στη φωτογραφία σκηνή από την ταινία «Η Χιονάτη και τα Επτά Γεροντοπαλίκαρα»)

A- A A+

Ένα τρίπτυχο αφιέρωμα στον συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη, διοργανώνουν η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου 2011, εγκαινιάζοντας τη φετινή συνεργασία τους.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολές κινηματογραφικών ταινιών που βασίζονται σε δικό του σενάριο, ή σκηνοθεσία και τις οποίες θα προλογίσουν άνθρωποι από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, συνεργάτες, κριτικοί κινηματογράφου και ακαδημαϊκοί. Επίσης το αφιέρωμα περιλαμβάνει συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου, του Βασίλη Γισδάκη και του Θεολόγου Κάππου με τους κύκλους τραγουδιών από τα έργα του «Το μεγάλο μας τσίρκο», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Γειτονιά των αγγέλων» και «Μαουτχάουζεν».

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Κινηματογραφικές Προβολές- Ομιλίες: (Στον θερινό κινηματογράφο «Λαϊς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός. Σε περίπτωση βροχής θα μεταφερθούν στη χειμερινή αίθουσα).

Πέμπτη 29/09/2011

21.00 «Η Χιονάτη και τα Επτά Γεροντοπαλίκαρα». Θα προλογίσουν ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, κριτικός κινηματογράφου και ο Γιώργος Λαζαρίδης, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός.

23.00 «Ο Δράκος». Θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος.

Παρασκευή 30/09/2011

21.00 «Το Κανόνι και τ' αηδόνι». Θα προλογίσει η Κατερίνα Καμπανέλλη, σκηνογράφος, ενδυματολόγος και κόρη του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

23.00 «Στέλλα». Θα προλογίσει η Μαρία Κομνηνού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Συναυλία, Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 21.30

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 21.30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ρίτας Αντωνοπούλου, του Βασίλη Γισδάκη και του Θεολόγου Κάππου με τους κύκλους τραγουδιών από τα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Γειτονιά των αγγέλων» και «Μαουτχάουζεν».

Πληροφορίες

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48, Κεραμικός

Τεχνόπολη, Προαύλιο αίθουσας «Νίκος Γκάτσος», Πειραιώς 100, Γκάζι

Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου 2011

Προτεινόμενα για εσάς