Πήρε το εισιτήριο για το προολυμπιακό η Εθνική

Ευρωμπάσκετ 2011
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 16:41
UPD:17:14
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

A- A A+

Τον αντικειμενικό της στόχο στο φετινό Ευρωμπάσκετ, που δεν ήταν άλλος από την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το προολυμπιακό τουρνουά για τους Αγώνες του Λονδίνου, πέτυχε η Εθνική με τη νίκη της με 87-77 επί της Σερβίας και την είσοδό της στην πρώτη εξάδα της διοργάνωσης.

Μια μέρα μετά τον άδοξο αποκλεισμό από τα ημιτελικά από του Γάλλους, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου βρήκαν τα απαραίτητα ψυχολογικά αποθέματα και τη συγκέντρωση για να πάρουν τη νίκη σε ένα παιχνίδι τεράστιας σημασίας κόντρα σε μια παραδοσιακή δύναμη του μπάσκετ.

Μάλιστα, για 30 περίπου λεπτά εξαφάνισαν τους αντιπάλους τους από το παρκέ και όταν εκείνοι επιχείρησαν την τελική τους αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο, όλα είχαν κριθεί από ώρα.

Χαρακτηριστικό της ολοκληρωτικής κυριαρχίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι το εξωφρενικό 34-8, με το οποίο προηγήθηκε στο πρώτο 10λεπτο. Σαν να μπήκε στο γήπεδο η Dream Team από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης στη θέση της ελληνικής ομάδας, οι διεθνείς μας έκαναν πράγματα και θαύματα απέναντι στους ανήμπορους να αντιδράσουν Σέρβους. Ακόμα και τα τρίποντα που επιχειρούσε το πεντάρι της Εθνικής, ο Γιάννης Μπουρούσης δηλαδή, έμπαιναν το ένα μετά το άλλο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο Έλληνας σέντερ ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος της Εθνικής με τους 27 πόντους που πέτυχε, αφού σκόραρε με κάθε δυνατό τρόπο, διαλύοντας την άμυνα της ομάδας του Ντοπύσαν Ίβκοβιτς. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος πρόλαβε να πετύχει 18 πόντους, πριν τραυματιστεί και αποχωρήσει στις αρχές της τέταρτης περιόδου.

Σε εκείνο το διάστημα οι Σέρβοι εκμεταλλευόμενοι τα λίγα λεπτά που οι δυο «βετεράνοι» κάθισαν μαζί στον πάγκο και πίεσαν, μειώνοντας μέχρι τους δέκα πόντους (65-55) οκτώ λεπτά πριν από το τέλος. Ο Μπουρούσης, όμως, επέστρεψε γρήγορα στο παρκέ και πέντε διαδοχικούς πόντους επανέφερε την τάξη.

Τα δεκάλεπτα: 34-8, 48-26, 64-48, 87-77

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 27(2), Ζήσης 18(1), Βασιλειάδης, Καλάθης 10(10ασίστ), Φώτσης 16(2), Παπανικολάου 4(1), Μαυροειδής 2, Μπράμος 6, Κουφός 4, Καϊμακόγλου

Σερβία (Ίβκοβιτς): Τεόντοσιτς 6, Πάουνιτς 3(1), Μπιέλιτσα 2, Μάρκοβιτς 4(1), Σαβάνοβιτς 9(1), Κέσελ 22(2), Κρστιτς 15, Πέροβιτς 2, Μάτσβαν 14(1)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις