ΚΚΕ: Έωλες οι εξαγγελίες περί εξυγίανσης της ΕΡΤ

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 17:13

Την κατηγορηματική του αντίθεση στο κυβερνητικό σχέδιο για την ΕΡΤ, εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, ενώ χαρακτηρίζει έωλες τις «δικαιολογίες» που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση περί «εξυγίανσης και εξορθολογισμού».

A- A A+

Την κατηγορηματική του αντίθεση στο κυβερνητικό σχέδιο για την ΕΡΤ, εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, ενώ χαρακτηρίζει έωλες τις «δικαιολογίες» που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση περί «εξυγίανσης και εξορθολογισμού» της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

«Η κυβέρνηση προωθώντας μαζικές απολύσεις στην ΕΡΤ συνεχίζει και ολοκληρώνει την απαράδεκτη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που μεθοδικά διαμόρφωσαν εργαζόμενους πολλών εργασιακών και μισθολογικών ταχυτήτων για να τους διασπούν να τους ελέγχουν και με το φόβο της απόλυσης ή και την εξαγορά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Επιρρίπτει μάλιστα ευθύνες και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες στο χώρο της ΕΡΤ, καθώς, όπως αναφέρει, «συνεργάστηκαν ή ανέχθηκαν τη δράση των κυβερνήσεων έως τώρα».

Το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι η θέση της κυβέρνησης να γίνει η ΕΡΤ κερδοφόρα και ανεξάρτητη σημαίνει μεγάλο μέρος δημοσιογράφων και εργαζομένων στην ανεργία, δραστική μείωση των μισθών και εργασιακή ανασφάλεια για τους εναπομείναντες.

Εκφράζει τέλος τη στήριξή του στους αγώνες των εργαζομένων και ζητεί να χρηματοδοτείται η ΕΡΤ από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και να καταργηθεί ο φόρος για την κρατική ραδιοτηλεόραση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Προτεινόμενα για εσάς