Χορήγηση μεθαδόνης: Διαβεβαίωση υπ.Υγείας για εξάλειψη της «λίστας της ντροπής»

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 17:51
A- A A+

Την πεποίθηση ότι, αν τα πράγματα είναι όπως σήμερα δείχνουν, τον Νοέμβριο δεν θα υπάρχει η «λίστα της ντροπής», εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε επερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ως «εγκληματική» επιλογή τη χορήγηση υποκατάστατων απ’ τα νοσοκομεία.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, 380 ασθενείς έχουν βρει καταφύγιο σε δημόσια νοσοκομεία, ενταγμένοι σε προγράμματα μεθαδόνης.

Εκτίμησε ακόμη ότι μέχρι το Νοέμβριο κανείς εξαρτημένος δεν θα κάνει περισσότερο από 15 μέρες για να μπει στα προγράμματα, την ώρα που, όπως είπε, σήμερα κάνει επτά χρόνια και τρεις μήνες, «με αποτέλεσμα το 4% των εξαρτημένων να πεθαίνουν και το 8% να φυλακίζονται για παραβατικότητα ή εγκληματικότητα».

«Οι εξαρτημένοι δεν είναι ασθενείς - είναι θύματα» αντέτεινε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. «Αντί ο υπουργός να αναγγείλει πολιτική πρόληψης και καταπολέμησης της ναρκοεξάρτησης, μας εξηγεί το πώς θα πάρει τους εξαρτημένους που δέχονται τα υποκατάστατα και θα τους κρύψει στα νοσοκομεία», επισήμανε προσθέτοντας ότι «ηθικό μέτρο της κυβέρνησης, είναι πιο κάτω και από το μηδέν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή