Υεμένη: Τουλάχιστον 20 νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011 18:40
UPD:23:23
REUTERS

A- A A+

Τουλάχιστον 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης άνοιξαν πυρ στη Σανάα εναντίον διαδηλωτών που ζητούσαν την αποχώρηση του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ από την εξουσία.

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο διευθυντής ενός νοσοκομείου της Σανάα, Μοχάμεντ αλ Αμπανι, 500 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ πολλοί διαδηλωτές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα μετά την εισπνοή δακρυγόνων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και έκαναν χρήση εκτοξευτήρων νερού και δακρυγόνων για να διαλύσουν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκενττρωθεί στην πλατεία των Αλλαγών στο κέντρο της Σανάα, όπου νέοι έχουν κατασκηνώσει από τον Φεβρουάριο με αίτημα την αποχώρηση του Σάλεχ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου Αμυνας της Υεμένης οι διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να πυρπολήσουν ένα όχημα της αστυνομίας, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν ενόπλους της αντιπολίτευσης ότι άνοιξαν πυρ εναντίον της πορείας.

Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Τάιζ, την Ιμπ και την Νταμάρ, τρεις πόλεις νότια της Σανάα, καθώς και στην βόρεια πόλη Σάαντα για να διααρτυρηθούν κατά των βίαιων συγκρούσεων.

Νωρίτερα σήμερα συγκρούσεις ξέσπασαν σε βόρεια συνοικία της Σανάα, σπάζοντας για μία ακόμη φορά την εκκεχειρία μεταξύ των αντιπάλων και των οπαδών του Σάλεχ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή