Διάλειμμα τεσσάρων ετών από την εθνική Γερμανίας για Νοβίτσκι

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 13:42
UPD:20/09/2011 18:03

Μέχρι το 2015 αποφάσισε να απέχει από τις υποχρεώσεις της εθνικής Γερμανίας ο Ντιρκ Νοβίτσκι.

A- A A+

Μέχρι το 2015 αποφάσισε να απέχει από τις υποχρεώσεις της εθνικής Γερμανίας ο Ντιρκ Νοβίτσκι.

Ο 33χρονος φόργουορντ μετά από μια εξαντλητική χρονιά στο NBA, στην οποία οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, αγωνίστηκε με τα «πάντσερ» στο Ευρωμπάσκετ. Στη Λιθουανία οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν, όμως ο Νοβίτσκι έφτασε το σώμα του στα όριά του και γι' αυτό αποφάσισε να ηρεμήσει από τις διεθνείς του υποχρεώσεις την επόμενη τετραετία.

Όπως εξήγησε, στόχος του είναι να επιστρέψει στην εθνική της χώρας του το 2015, προκειμένου να βοηθήσει τους νέους παίκτες από τους οποίους θα αποτελείται να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

«Θα κάνω ένα διάλειμμα μέχρι το 2015. Τότε θα είμαι 37 χρονών και θα βοηθήσω τους νέους ταλαντούχους παίκτες της Γερμανίας να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016», σχολίασε.

Πάντως, με το «διάλειμμα» του το μόνο που χάνει ο All Star φόργουορντ είναι το Ευρωμπάσκετ του 2013, καθώς ούτως ή άλλως η Γερμανία δεν πήρε το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά για τους Αγώνες του Λονδίνου.

Εκτός των άλλων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να τον δούμε να αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά. Το μόνο που απέκλεισε ήταν για τη φετινή σεζόν να επιστρέψει σε κάποιον γερμανικό σύλλογο μέχρι το τέλος του λοκ-άουτ.

«Αυτή τη στιγμή το μόνο που θέλω είναι να ξεκουραστώ και να απολαύσω αυτήν την ηρεμία που αξίζω. Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα ξέρω τι θα κάνω. Είναι βέβαιο ότι δεν γίνεται να περάσει ένας χρόνος χωρίς να παίζω μπάσκετ, αλλά δεν θα έρθω σε γερμανική ομάδα, επειδή δεν θέλω μόλις τελειώσει το λοκ-άουτ και φύγω να αποδυναμωθεί ο συγκεκριμένος σύλλογος».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις