Κάλεσμα Κλίντον στην Τουρκία για αποκατάσταση των σχέσεων με το Ισραήλ

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 22:55
UPD:23:42

Η Χίλαρι Κλίντον «ενθάρρυνε την Τουρκία να κρατήσει την πόρτα ανοιχτή» με το Ισραήλ και κάλεσε τους δύο συμμάχους να «αναζητήσουν ενεργά τρόπους για την αποκατάσταση» των διμερών τους σχέσεων. (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

«Να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα με το Ισραήλ» ζήτησε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον από τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του.

Η κ. Κλίντον «ενθάρρυνε την Τουρκία να κρατήσει την πόρτα ανοιχτή» με το Ισραήλ και κάλεσε τους δύο συμμάχους της να «αναζητήσουν ενεργά τρόπους για την αποκατάσταση» των διμερών τους σχέσεων, δήλωσε Αμερικανός διπλωμάτης μετά τη συνάντηση.

«Η υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι είναι κακή στιγμή για να υπάρχουν περισσότερες εντάσεις, περισσότερες αβεβαιότητες στην περιοχή» σημείωσε άλλη πηγή του περιβάλλοντος της Κλίντον.

Συνάντηση προβλέπεται να έχει αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή