«Οχι» στο ν/σχ για τα δημοψηφίσματα από την αντιπολίτευση

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 18:07
UPD:21:10
A- A A+

Κατά της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για τα δημοψηφίσματα τάχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεδομένης της κρίσιμης συγκυρίας την οποία διέρχεται η χώρα.

«Ύποπτη σπουδή και πανικόβλητες μεθοδεύσεις αποκαλύπτει η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, την ώρα που η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέα επώδυνα μέτρα», σημειώνει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

«Δεν έχει καμία σχέση με προθέσεις εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, όπως ισχυρίζεται ο αρμόδιος υπουργός, ούτε συνδέεται με την προώθηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, τις οποίες στηρίζουμε», συμπληρώνει.

Απαντώντας, ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης αναφέρει ότι διακρίνει έναν εκνευρισμό στις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη και διερωτάται «γιατί φοβάται η Νέα Δημοκρατία έναν κατ' εξοχήν δημοκρατικό θεσμό, όπως είναι τα δημοψηφίσματα».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «με τα δημοψηφίσματα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, επιχειρεί να διαμορφώσει μηχανισμό εξαπάτησης και παγίδευσης του λαού» και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα τα σχέδιά της «να πέσουν στο κενό».

Εντονη κριτική στο σχετικό νομοσχέδιο ασκεί και ο ΛΑΟΣ, με τον εκπρόσωπό του Κ. Αϊβαλιώτη να επισημαίνει πως «το ΠΑΣΟΚ, επειδή τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία, βρήκε ως υποκατάστατο των εκλογών το εφεύρημα των δημοψηφισμάτων».

«Το μόνο που θα πετύχουν», συμπληρώνει, «είναι να έχουν τη λαϊκή επιβεβαίωση ότι είναι "νούμερα"...».

«Η κυβέρνηση καταθέτει σχέδιο νόμου για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων την ίδια στιγμή που αποφασίζει από κοινού με την τρόικα για ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα ενάντια στον ελληνικό λαό», τονίζει ο ΣΥΝ, καταλογίζοντάς της ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες.

Οπως αναφέρει, «η κυβέρνηση που απαξιώνει τη δημοκρατία και τη λαϊκή βούληση, που προσπαθεί να χειραγωγήσει το λαό με ψεύτικα διλήμματα και εκβιασμούς, ενώ οδηγεί τη χώρα στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει κανέναν με φτηνά, επικοινωνιακά κόλπα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή