Συρία: Εντείνονται οι πιέσεις στον Ασαντ

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011 06:52
UPD:06:59
A- A A+

Στην ανάγκη να ενταθεί η πίεση στο Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ προκειμένου να σταματήσει η βίαιη καταστολή διαδηλώσεων στη χώρα συμφώνησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η εξέγερση κατά του Ασαντ, με ακτιβιστές να καταγγέλουν ότι δυνάμεις των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν επτά πολίτες την Τρίτη σε επιδρομές κοντά στη Δαμασκό και στην επαρχία Χομς.

Παράλληλα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης και μια οργάνωση ακτιβιστών, ομάδες ενόπλων σκότωσαν δύο άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, στρατιώτες εξουδετέρωσαν μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αγωγό αργού πετρελαίου κοντά στην πόλη Χομς, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA.

Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι 2.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ενέργειες των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού, ανάμεσά τους 100 παιδιά. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με ακτιβιστές, ενώ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι Σύροι ηγέτες πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Συρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή