«Οι ΗΠΑ θέλουν να χτυπούν πρώτες τους εχθρούς τους»

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2002 19:45
A- A A+

Οι ΗΠΑ θέλουν να χτυπούν πρώτες τους εχθρούς τους, κυρίως τις τρομοκρατικές οργανώσεις, και να εμποδίσουν κάθε άλλη δύναμη να τις ξεπεράσει ή να εξομοιωθεί μαζί τους στον στρατιωτικό τομέα, σύμφωνα με την έκθεση «Η Στρατηγική για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε τα κράτη παρίες και τους τρομοκράτες συνεργάτες τους, πριν καταστούν ικανοί να απειλήσουν ή να χρησιμοποιήσουν όπλα μαζικής καταστροφής κατά των ΗΠΑ, των συμμάχων και των φίλων τους.

Οσο πιο μεγάλος είναι ο κίδυνος αν παραμένουμε αδρανείς, τόσο πιό ισχυρό είναι το επιχείρημα για να αποφασίσουμε προληπτικές ενέργειες, ακόμη και αν υπάρχουν αβεβαιότητες για τη χρονική στιγμή και τον τόπο των εχθρικών επιθέσεων», αναφέρεται στην έκθεση.

Στην έκθεση, που παρουσιαζεται κάθε χρόνο από την αμερικανική προεδρία, περιλαμβάνονται επίσης κεφάλαια για την ανάγκη προώθησης της φιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής σε διεθνή κλίμακα, τις ελεύθερες συναλλαγές καθώς και για το ρόλο των ΗΠΑ στην υπεράσπιση της ελευθερίας έκφρασης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή