H ατζέντα της ημέρας

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 08:58
A- A A+

Πορείες - στάσεις εργασίας:

- Χωρίς μετρό, τραμ, προαστιακό, ΟΣΕ, λεωφορεία, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ η Αθήνα καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και τις μετατάξεις.

- 24ωρη απεργία των ιδιοκτητών ταξί από τις 5 το πρωί σήμερα έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής, ενάντια, όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, στην πολιτική της κυβέρνησης για «ξεπούλημα» των επιβατικών μεταφορών στα «μεγάλα συμφέροντα».

- 24ωρη απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών που κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, διαμαρτυρόμενη για τις περικοπές των αποδοχών των εκπαιδευτικών και καταγγέλλοντας υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

- 12.00 Συλλαλητήριο δασκάλων και νηπιαγωγών στο υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι.

- 13.00 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

- Τετράωρη στάση εργασίας (11.30 - λήξη ωραρίου) των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο, την οποία κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτυρόμενη για την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και για την υποβάθμιση της Παιδείας.

Στις 12.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) και από εκεί πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια προς τα Προπύλαια.

- Στάση εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας από τις 12.30 έως τις 15.30, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Υπόλοιπη επικαιρότητα

- Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο η σημερινή

- Χωρίς ισχύ ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

- Ακυρώσεις και τροποποιήσεις στις ώρες των πτήσεων, από και προς Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Aegean Airlines και της Olympic Air, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

- 11.00 Συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

- 13.00 Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος και θα τον ενημερώσει για το νέο πακέτο μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση.

- 14.00 Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων ενώ στις14.30 θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ. Ιωάννη Μάνο.

- Σε ισχύ ο νόμος για τα αυθαίρετα και την περιβαλλοντική αδειοδότηση, ο οποίος έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

- Παρουσίαση των κυβερνητικών προτάσεων για την πετρελαιοκίνηση στα ΙΧ και τα ελαφρά φορτηγά στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στη Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

- Διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας για τις τροπολογίες για την επιβολή ειδικού τέλους στα ακίνητα, μέσω ΔΕΗ και για την καθαίρεση μελών του ΔΣ της Εθνικής Στατιστικής Αρχής, που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την εποπτεία των τραπεζών.

- Συνάντηση των G20, της ομάδας των πλούσιων χωρών του πλανήτη, στην Ουάσιγκτον με στόχο την αναζήτηση λύσεων για την παγκόσμια οικονομική κρίση.

- Ξεχωριστές συναντήσεις της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανού αξιωματούχου, οι συναντήσεις της Κλίντον με τους δύο ηγέτες διαδέχονται εκείνες με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, που αποπειράθηκε να τους πείσει να επιστρέψουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες οι οποίες είχαν διακοπεί σχεδόν πριν από ένα χρόνο.

- Απολογία του τελούντος εν αργία περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη για την υπόθεση των απευθείας αναθέσεων που υπεγράφησαν κατά τη νομαρχιακή του θητεία για τη μεταφορά των μαθητών. Σε βάρος του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης αποδίδεται η πράξη της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου.

- 16:00-21:00 Κλειστό για τα αυτοκίνητα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία, Ι. Δραγούμη και Λεωφόρου Νίκης, λόγω της πεζοδρόμησης τους στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας.

- Έναρξη των «Σαλαμινίων», προς τιμήν της Ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία σήμανε τη διαφύλαξη στους αιώνες του δυτικού Πολιτισμού. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη και συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο και θα ολοκληρωθούν στις 29 Σεπτεμβρίου με εκδήλωση στον Αρχαίο Λιμένα Σαλαμίνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή