Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 13:17
UPD:14:26
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, καθώς και πορεία εργαζομένων του ΟΣΕ από την Ομόνοια προς το υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να είναι κλειστοί κεντρικοί δρόμοι στην καρδιά της Αθήνας.

Ειδικότερα, στις 13.18 κλειστές ήταν η Πανεπιστημίου από το ύψος της Χαριλάου Τρικούπη και η Σταδίου από την Ομόνοια.

Στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο παίρνουν μέρος δάσκαλοι -που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης -που πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας, φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι άλλων κλάδων.

Αλλωστε, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής σε αυτό, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε τρίωρη παναττική στάση εργασίας (από 12.30 έως λήξη ωραρίου). Στάση εργασίας από τις 11.30 έως της λήξη του ωραρίου πραγματοποιούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων και για την υποβάθμιση της Παιδείας.

Κινητοποίηση για την παιδεία και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι δάσκαλοι και καθηγητές και στη Θεσσαλονίκη. Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, ζητώντας αύξηση των δαπανών για την παιδεία, και την επιστημονική και οικονομική αναβάθμισή τους, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν επίσης μαθητές των σχολείων της Θεσσαλονίκης που τελούν υπό κατάληψη, καθώς και το Συντονιστικό Συνελεύσεων των Καταλήψεων των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ.

Ξεχωριστή συγκέντρωση, στην Καμάρα, και πορεία στο κέντρο πραγματοποίησαν λίγο νωρίτερα εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή