Στην Υεμένη επέστρεψε ο πρόεδρος Σάλεχ

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 08:04
UPD:17:37

Στην Υεμένη επέστρεψε ο πρόεδρος Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ο Σάλεχ πέρασε τρεις μήνες στη Σαουδική Αραβία αναρρώνοντας από επίθεση δολοφονίας σε βάρος του τον περασμένο Ιούνιο. (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Στην Υεμένη επέστρεψε ο πρόεδρος Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ο Σάλεχ πέρασε τρεις μήνες στη Σαουδική Αραβία αναρρώνοντας από επίθεση δολοφονίας σε βάρος του τον περασμένο Ιούνιο.

«Ο Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, πρόεδρος της Δημοκρατίας, επέστρεψε σήμερα το πρωί στη χώρα με ασφάλεια έπειτα από ένα ταξίδι για θεραπεία στο Ριάντ που διήρκεσε περισσότερο από τρεις μήνες», μετέδωσε, διακόπτοντας το πρόγραμμά της, η τηλεόραση της Υεμένης.

Αερολιμενική πηγή δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Σάλεχ έφτασε στο αεροδρόμιο της Σαναά γύρω στις 05.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Ο Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 33 χρόνια, δεν υποχωρεί στις πιέσεις για να υπογράψει μια συμφωνία για τη μεταβίβαση της εξουσίας. Είχε τραυματιστεί σοβαρά από βομβιστική επίθεση εναντίον του Προεδρικού Μεγάρου τον περασμένο Ιούνιο.

Η επιστροφή του έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η βία έχει αυξηθεί στην πρωτεύουσα Σαναά, με σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στα στρατεύματα που είναι πιστά σ' αυτόν και σε δυνάμεις που υποστηρίζουν το μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας που επιδιώκει την ανατροπή του.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του Σαλέχ, πυρά και εκρήξεις ακούστηκαν στην πρωτεύουσα της Υεμένης.

Σήμερα το πρωί, οι συγκρούσεις συνεχίζονταν στην Αλ-Χάσαμπα, μια συνοικία της βόρειας Σαναά, όπου σύμφωνα με τους κατοίκους εδώ και μερικές ημέρες διεξάγονται μάχες ανάμεσα σε αντίπαλες φυλές που τάσσονται υπέρ και κατά του Σάλεχ.

Εξάλλου, σύμφωνα με ιατρική πηγή, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από οβίδα που έπεσε στην πλατεία της Αλλαγής, επίκεντρο της αμφισβήτησης στη Σαναά. Διαδηλωτές έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία από το Φεβρουάριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή