Προβάδισμα σε Ντόρα Μπακογιάννη, Φώφη Γεννηματά δίνει δημοσκόπηση της Opinion

Μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2002 07:26
A- A A+

Στην μάχη για την υπερνομαρχία Αθηνών και τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, επικεντρώνουν την προσοχή τους τα επιτελεία των κομμάτων.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion, που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες του Χρήστου Παπουτσή, συγκεντρώνοντας ποσοστό 39,8%. Στην τρίτη θέση πέρασε ο Γιάννης Δημαράς, με ποσοστό 8,1%. Ωστόσο, ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που ξεπερνά το 20%.

Για την υπερνομαρχία, η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 33,3%, έναντι 17,5% του Γιάννη Τζαννετάκου. Ακολουθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης με ποσοστό 8,4%. Ομως και σε αυτήν τη δημοσκόπηση, η αδιευκρίνιστη ψήφος ξεπερνά το 25%.

Το Σάββατο, ο πρωθυπουργός έκανε άνοιγμα προς την Αριστερά, εν όψει των δημοτικών εκλογών, κάνοντας λόγο για προοδευτική πλειοψηφία και πρόσθεσε : «Οι εκλογές του Οκτωβρίου είναι πολιτικές, αλλά δεν δεχόμαστε ότι οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση, μπορεί να είναι ένα δημοψήφισμα για την κυβέρνηση».

Χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος, έδωσε «άφεση αμαρτιών» στον Γιάννη Τζαννετάκο. Από τη Χίο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε, ότι η Εκκλησία δεν στρέφεται εναντίον κανενός, αντιθέτεως διάκειται με μεγαλοψυχία απέναντι και σε εκείνους, που την διώκουν ή την υβρίζουν.

«Η Εκκλησία είναι μακρυά από κάθε είδους εκδικητικότητα και μνησικακία έναντι οποιουδήποτε, ο οποίος σε κάποια φάση της ζωής του, ίσως υπερέβη τα εσκαμμένα, ίσως προέβη σε χαρακτηρισμούς», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή