Δημοκρατική Συμμαχία: Δώρο στους φοροφυγάδες η νέα περαίωση

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 15:13
UPD:15:28
A- A A+

«Πρωτοφανές δώρο» στους συστηματικούς και μεγάλους φοροφυγάδες χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Συμμαχία τη νέα περαίωση, την ώρα που όπως επισημαίνει οι οι τίμιοι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν όλο και περισσότερα για όσα έχουν εντίμως δηλώσει.

«Με εγκύκλιο του υπ. Οικονομικών υπογραφόμενη από τον τέως "αντάρτη" κ. Π. Οικονόμου, η νέα περαίωση επιτρέπει την τακτοποίηση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων ακόμη και αν πρόκειται για εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία που έχει τεράστιο τζίρο, αρκεί να μην ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια ευρώ στο προς περαίωση έτος», σημειώνει η Δημοκρατική Συμμαχία.

Ταυτόχρονα, προσθέτει, «για να μην ησυχάζουν ποτέ όσοι τίμιοι δεν είχαν λόγο να περαιώσουν, παρατείνεται η προθεσμία παραγραφής των χρήσεων 2000-2005, με "κατ' εξαίρεση" παράταση παραγραφής».

Η Δημοκρατική Συμμαχία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διαλύει ό,τι έχει απομείνει από την φορολογική συνείδηση και απειλεί τους έντιμους φορολογούμενους, που δεν έχουν φοροδιαφύγει, «με τον εκβιασμό των φορολογικών ελέγχων από έναν μηχανισμό στον οποίο συνεχίζει να ενδημεί και να προστατεύεται πολιτικά η οργανωμένη διαφθορά».

«Ο εκβιασμός των έντιμων φορολογουμένων γίνεται ευκολότερος αφού είτε πληρώνεις το ποσόν που προκύπτει από τον αλγόριθμο "η χαρά του φοροφυγά", είτε περιμένεις τον έλεγχο, που αντί να αρχίσει από την τρέχουσα χρήση, θα ξεκινήσει από τους αραχνιασμένους φακέλους του έτους 2000», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή