Ντ. Μπακογιάννη: Νέα «συστοιχία» προκλήσεων από την Αγκυρα

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 16:28
A- A A+

Η «πολιτική μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες, του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, έχει ήδη εξελιχθεί σε «πολιτική πρόσθετων προβλημάτων» και πυρήνας της είναι η πεμπτουσία της διεθνούς παρανομίας, υπογραμμίζει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η Τουρκία, επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη, αφού παίρνει ως κεκτημένο την κατοχή της Κύπρου και το παράγωγό της, τα κατεχόμενα, ζητάει και τα ρέστα δηλώνοντας ότι παραβιάζονται τα …νόμιμα τους δικαιώματα, ενώ για να «προασπίσει» τα δήθεν νόμιμα, προβαίνει σε νέες παρανομίες.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών κάνει επίσης λόγο για «συστοιχία» προκλήσεων από την πλευρά της Αγκυρας «που αποτολμώνται και λεκτικώς» αφού, όπως σημειώνει, «με χαρακτηριστική άνεση, δηλώνεται από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας ότι "ορισμένες περιοχές …συμπίπτουν με αυτές της ελληνοκυπριακής διοίκησης". Παρέλειψε να μας υπενθυμίσει ότι ορισμένες άλλες "συμπίπτουν" με τις ελληνικές».

Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να καταφεύγει σε παράνομες μεθόδους, καταδικασμένες τόσο από το διεθνές δίκαιο όσο και από την ιστορία, καταλήγει η κ. Μπακογιάννη και καλεί για μία ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί τόσο στην Ε.Ε. το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και κάθε άλλο πρόσφορο διεθνές Φόρουμ, σε συνεργασία και με την Κύπρο για να καταδικαστεί η πολιτική αυτή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή