Λιβύη: Κάτοικοι της Σύρτης εγκαταλείπουν μαζικά την πόλη

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 20:03
UPD:20:44
A- A A+

Εκατοντάδες κάτοικοι της Σύρτης εγκαταλείπουν την πόλη υπό τα πυρά των μαχητών του Καντάφι, σύμφωνα με διοικητή των δυνάμεων των νέων αρχών της Λιβύης.

«Συνοδεύουμε τις οικογένειες που φεύγουν από την Σύρτη και η αυτοκινητοπομπή τους δέχεται πυρά από αντιαεροπορικά, χειροβομβίδες και μικρά όπλα από τους άνδρες που είναι πιστοί στον Μουάμαρ Καντάφι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Οσάμα Μουταούα Σουέιλι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας από τους μαχητές των εξεγερμένων σκοτώθηκε, ενώ το αυτοκίνητο μιας οικογένειας καταστράφηκε και οι επιβάτες του είναι πιθανό να έχουν χαθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν την ίδια ώρα ότι στην πόλη δεν υπάρχει πλέον νερό, ρεύμα, τα καταστήματα είναι κλειστά και οι κάτοικοι δεν έχουν πλέον με τι να τραφούν.

Ε.Ε.: Αρση εμπάργκο σε λιβυκά περιουσιακά στοιχεία

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε να «χαλαρώσει» το εμπάργκο που αφορά περιουσιακά στοιχεία στην αλλοδαπή λιβυκών επιχειρηματικών ομίλων, καθώς επίσης και τους εξοπλισμούς.

Συγκεκριμένα, σε εφαρμογή της απόφασης που υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι αίρεται το εμπάργκο για τα περιουσιακά στοιχεία στην αλλοδαπη του λιβυκού εθνικού πετρελαϊκού οργανισμού (Libyan National oil corporation), μαζί όμως και της Zuetina Oil Company. Ταυτοχρόνως, αίρεται το εμπάργκο για τα περιουσιακά στοιχεία των: Arab Foreign Bank, Libyan Investment Authority και Libyan African Investment Portfolio.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή